İçerik yönetimi girişimi Contentful, 33,5 milyon dolar yatırım aldı

Contentful, Sapphire Ventures (eski adıyla SAP) liderliğinde gerçekleştirilen D Serisi yatırım turunda 33,5 milyon dolar yatırım aldı.
İçerik yönetimi girişimi Contentful, 33,5 milyon dolar yatırım aldı

Berlin ve San Francisco merkezli içerik yönetimi girişimi Contentful, Sapphire Ventures (eski adıyla SAP) liderliğinde gerçekleştirilen D Serisi yatırım turunda 33,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler OMERS Ventures ve Salesforce Ventures olurken, mevcut yatırımcılar General Catalyst, Benchmark, Balderton Capital ve Hercules de karşımıza çıkan diğer yatırımcılar oldu. 33,5 milyon dolarlık yatırımdan sonra Contentful'un aldığı toplam yatırım 78,3 milyon dolara çıkmış oldu.

Contentful'un bir önceki yatırım turunun üzerinden 1 yıl bile geçmedi. Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Sascha Konietzke, konuyla ilgili olarak, şu anda girişimin banka hesaplarında epey yüklü bir miktar olduğunu ve aslında yeni yatırım turuna ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Ancak, çok fazla ekonomik belirsizlik öngörüsünde bulunduklarını, bu yüzden aldıkları yeni yatırımın bir güvence olacağını sözlerine ekledi.

Contentful, Spotify, Nike ve Lyft gibi büyük şirketler için içerik altyapısı sağlıyor. Girişimin asıl kuruluş amacı mobile odaklanmaktı, fakat bugünlerde Contentful hem mobili hem de web kullanımını destekliyor ve bu şekilde çok yönlülüğünü artırmış oluyor. Girişim, ilk kurulduğu zamanlarda sadece geliştiricilere odaklanmıştı. Ancak şimdi bu değişiyor ve girişim, SAP ile Salesforce gibi büyük kurumsal oyunculara yönelik bağlantılarla şirkete daha büyük kurumsal hesaplar getirecek gibi duruyor.

Contentful, şu anda müşterilerinin yüzde 80'ini de oluşturan Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına odaklanıyor. Şirket her ne kadar buradaki müşterilerine odaklanıyor olsa da ilerleyen dönemlerde diğer bölgelerde de faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.