Alan adları için yerli arama motoru Dofo, yeni özellikler kazandı

Nisan ayında beta olarak kullanıma sunulan arama motoru Dofo, yenilenen tasarımı ile 2019 yılına hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor.
Alan adları için yerli arama motoru Dofo, yeni özellikler kazandı

Geçtiğimiz Nisan ayında alan adları için yerli bir arama motoru olarak hizmet veren Dofo'yu sizlere aktarmıştık. Nisan ayında beta olarak kullanıma sunulan arama motoru Dofo, yenilenen tasarımı ile 2019 yılına hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor.

Platformunda 350 milyonu aşkın alan adı hakkında bilgi bulunduran Dofo, bu bilgileri ücretsiz bir şekilde kullanıcılarına sunuyor. Digital Ocean’ın Hatch programına da kabul edilen Dofo, 12 milyar dolarlık alan adı endüstrisinin Google'ı olmayı planlıyor.

Yenilenen arayüzüyle çok daha kolay bir kullanım sunan Dofo.com, istenilen alan adının en hızlı şekilde satın alınmasına da olanak tanıyor. Dün Product Hunt'ta da boy gösteren Dofo, alan adları hakkında detaylı ve güncel bilgiler sunuyor. Yeni versiyonuyla birlikte takip özelliği de sunan Dofo, ziyaretçilerin istedikleri alan adlarını takip etmelerine olanak tanıyor.

Ziyaretçiler alan adının sayfasındaki takip butonuna tıklayarak e-postasını bırakıyor ve o alan adının kayıt yenileme, satış, fiyat değişimi ve kayıt süresi bitişi gibi bir çok bilgiye erişebiliyorlar. Takip özelliğinin yanı sıra Trendler özelliğini de kullanıma sunan Dofo, kullanıcıların Trend sayfalarında en çok kaydedilen kelimeleri, en çok tercih edilen uzantıları ve en yüksek fiyatlı satışları görebilmelerine imkan tanıyor.

Yeni özellikler eklenecek

Bugüne dek alan adlarına dair bilgiler onlarca farklı platformda dağınık bir şekilde sunulduğunu ve bu sorunu çözmek için Dofo.com’u geliştirdiklerini belirten Dofo.com kurucusu ve CEO’su Macit Tuna, Dofo.com sayesinde dünyadaki 350 milyon civarında alan adının ayrıntılı bilgisine ulaşabildiğini ve gelişmiş arama filtreleriyle detaylı aramalar yapılabildiğini de sözlerine ekledi.

2019 yılında platforma alan adı türetme özelliğini ve yeni dil desteklerini eklemeyi planlayan Dofo, ilerleyen dönemlerde 5 kişilik ekibini büyütmeyi de planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.