Kozmetik mağazası zinciri Sephora, Türkiye'de online alışverişe başladı

Kozmetik mağazası zinciri Sephora, Türkiye'de online alışverişe başladı

Fransa'nın en önemli kozmetik zincirlerinden biri olan Sephora, 1969 yılında Dominique Mandonnaud tarafından kuruldu. Şu anki değerlemesi tahmini olarak 4 milyar dolardan fazla olan şirket, Türkiye pazarına ise 2010 yılında giriş yapmıştı. Sadece ülkemizde 45 mağazası bulunan Sephora, artık internet üzerinden alışverişi de aktif etti.

Fransa'da yaklaşık 300, dünya genelinde yaklaşık 1700 mağazası bulunan Sephora'nın 4 bini Fransa'da olmak üzere 25 bin çalışanı bulunuyor. İnternet alışverişinin aktif edilmesiyle, ülkemizdeki fiziksel mağazalardan bazılarının kapanıp kapanmayacağına dair bir bilgi ise henüz mevcut değil.

E-ticaret, günden güne hız kazanmaya devam ediyor ve şu anda teknolojiden giyime, spordan kozmetiğe birçok mağaza zinciri, çeşitli indirimlerle online alışverişi teşvik ediyor. Sephora'nın Türkiye'de online alışverişi aktif etmek için geç kaldığını bile söyleyebiliriz.

Sephora'nın web sitesini incelediğimizde, her ne kadar online alışveriş için geç kalınmış olsa da bizi düzenli bir site karşılıyor. Ürünler ve markalar farklı başlıklarda kategorilere ayrılıyor ve bu sayede aradığınız ürünü bulmak da ciddi anlamda kolaylaşıyor. Ayrıca "Sephora Collection" kategorisinde Sephora'nın kendi özel markasını görmek de mümkün oluyor. Belki de kullanıcıların en fazla dikkatini çekecek olan "Sephora Surprise" kategorisinde markaların indirimli kampanyaları yer alıyor. Hediye önerileri konusunda, bilhassa erkeklere yardım etmeyi hedefleyen Sephora.com.tr'de #InstaShop adlı bir bölüm de yer alıyor. Buradan direkt olarak Sephora'nın Instagram hesabına yönlendiriliyorsunuz ve ürünleri orada inceledikten sonra satın alabiliyorsunuz.

Bir süredir Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinde ürünleri satışa sunulan Sephora, online alışverişi kendi web sitesi üzerinden aktif etmesiyle birçok kişiyi sevindirecek gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.