Aradığınız kelimeyi bulmanızı sağlayan yerli uygulama: SearchCam

Aradığınız kelimeyi bulmanızı sağlayan yerli uygulama: SearchCam

Bir görüntü üzerindeki metinleri tanıyabilen SearchCam, söz konusu metinler arasında istediğiniz kelimeleri bulmanıza olanak tanıyor. İlk olarak geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma sunulan SearchCam, Ömer Faruk Öztürk tarafından yaklaşık 1 hafta içinde geliştirildi.

Metinleri tanıyabilmek için Firebase platformunun Text Recognition kütüphanesini kullanan SearchCam, dijital ortamda yapılabilen (ctrl+f) arama fonksiyonunu gerçek ortamda, basılı metinler için de yapabilmesine imkanı sağlamış oluyor. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan SearchCam, metinler üzerinde kelime araması yapan kullanıcıların imdadına yetişiyor.

Android versiyonu yolda

Sadece iOS platformu için kullanıma sunulan SearchCam'in Android versiyonu üzerinde çalışıldığını da ekleyelim. Hem iPhone hem de iPad modellerinde rahatlıkla kullanılabilen SearchCam, şu ana kadar toplamda 4 bini aşkın defa indirildi. Günlük ortalama 175 kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılan SearchCam, Android platformunda yer alan "Find It - Document Search" uygulaması ile benzer bir çözüm sunuyor.

İlerleyen süreçte SearchCam'e kullanımını kolaylaştıracak ve zenginleştirecek ek özellikler ekleneceğini de belirtelim. Dilerseniz SearchCam: Ctrl+F for life uygulamasını iOS için ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.