50 milyon dolar yatırım alan Asana değerlemesini 1,5 milyar dolara yükseltti

50 milyon dolar yatırım alan Asana değerlemesini 1,5 milyar dolara yükseltti

Proje yönetimi platformu Asana, 50 milyon dolarlık Seri E yatırımını aldı. Bu son yatırımla birlikte değerlemesini 1.5 milyar dolara yükseltmeyi başaran Asana bugün pek çok firmanın projelerde kullandığı olmazsa olmaz bir ürün olarak ortaya çıkıyor.

Generation Investment Management'ın önderlik ettiği yatırım turunda hali hazırdaki yatırımcılardan 8VC, Benchmark Capital ve Founders Fund'ın yanı sıra Lead Edge Capital ve World Innovation Lab da yeni yatırımcı olarak bu turda Asana'ya ortak oldu. Asana'nın yeni yaptığı satışlarının yarısından fazlasının ABD dışından geliyor olması da Asana'yı uluslararası büyüme yolunda rota çizeceğini gösteriyor.

Gelen yatırımla birlikte Asana'nın önümüzdeki yılın ilk yarısında Frakfurt'ta bir data center açması bekleniyor. Bununla birlikte Sydney ve Tokyo ofisleri de genişlemeye yardım edecek. Asana'nın 195 farklı ülkeden müşterisi bulunduğunu ve altı farklı dilde hizmet verdiğini düşündüğümüzde Asana'nın bu büyümeyle de yetinmeyeceği tahmin ediliyor. Asana'nın uzun vadeli amacı ise insan zekasını ve bilgisayarı daha yakın hale getirmek, yapay zekayı iş planlama evrelerinde daha etkili kullanmak olarak belirtiliyor.

Asana'nın CEO'su ve kurucu ortağı Dustin Moskovitz aslına daha önce adını duymuş olduğumuz bir isim çünkü Moskovitz aynı zamanda Facebook'u Mark Zuckerberg ile birlikte kuran kişi olma özelliği de taşıyor. Hatta Asana'nın önceki yatırımcıları arasında Mark Zuckerberg'ün de yer aldığını belirtelim.

Henüz bilmeyenler için Asana'yı anlatan güncel bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.