Trapmine, Google'ın VirusTotal platformuna kabul edildi

Trapmine, Google'ın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük şüpheli dosya tarama servislerinden biri olan VirusTotal platformuna kabul edildi
Trapmine, Google'ın VirusTotal platformuna kabul edildi

Yapay zeka teknolojisini kullanan kötü amaçlı yazılımları önleme sistemi olarak karşımıza çıkan TrapmineGoogle'ın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük şüpheli dosya tarama servislerinden biri olan VirusTotal platformuna kabul edildi. Her gün 1 milyondan fazla dosyanın taranması için kullanılacak olan Trapmine, kurumsal bilgisayarların güvenliğinde, yapay zeka algoritmaları ile geliştirilen çözümler sunuyor.

Küresel alanda 64 adet anti-virüs yazılımını bünyesinde barındıran VirusTotal, yayınladığı bir açıklama ile Trapmine'ın platforma kabul edildiğini duyurdu. Dilerseniz VirusTotal tarafından yapılan duyuruya buradan ulaşabilirsiniz. VirusTotal'den bahsetmek gerekirse 2004 yılında hayata geçen ve 2012 yılında Google tarafından satın alınan VirusTotal, dünyanın en büyük ve güvenilir zararlı yazılım tarama platformlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Zararlı yazılımların yüzde 95'ini tespit etti!

Bu süreçte ilk olarak Anti-Virüs Test Standartları Organizasyonu (AMTSO) üyesi bağımsız test kuruluşları tarafından test edilip onaylanan Trapmine, yapılan testlerde zararlı yazılımların yüzde 95'ini başarıyla tespit etmeyi başardı. Konuyla ilgili bir açıklama da yayınlayan Trapmine Veri Analisti Ulaşcan Aytolun, VirusTotal'de ve dünya genelinde, yapay zeka tabanlı sadece 8-9 adet yeni nesil antivirüs motoru bulunduğunu belirtti.

Geliştirdikleri teknolojinin başarısını yapay zeka ve zararlı yazılım uzmanlıklarını birleştirmelerinden kaynaklandığını belirten Aytolun, ülkemizi uluslararası arenada bu alanda temsil eden ilk firma olmaktan gurur duyduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.