Berlin merkezli e-scooter girişimi Wind Mobility, 22 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli e-scooter girişimi Wind Mobility, 22 milyon dolar yatırım aldı

Aşırı trafik ve onunla birlikte gelen hava kirliliği, alternatif çözümler üretilmesine sebep oluyor. Son dönemde, bu çözümlerin başında da bisiklet ve scooter kiralama girişimleri geliyor. ABD'de yasaların el verdiği lokasyonlarda, zira bir dönem girişim dünyasının kalbi diyebileceğimiz San Francisco'da bununla ilgili katı kurallar mevcuttu, aktif olarak kullanılan bu çözümlere son zamanlarda Avrupa'da da sıkça rastlar olduk.

Geçtiğimiz günlerde İsveçli e-scooter girişimi Voi Technology'nin Balderton Capital'dan aldığı 50 milyon dolarlık yatırımın haberini sizlerle paylaşmıştık. Benzer bir haber de Berlin merkezli e-scooter girişimi olan Wind Mobility'den geldi. Wind Mobility, Source Code Capital ve HV Holtzbrinck Ventures'tan 22 milyon dolar tohum yatırım aldı. Şirket, aldığı bu tohum yatırımı globaldeki faaliyetlerini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

2017 yılında kurulan Wind Mobility, Almanya, Fransa, İspanya ve ABD'nin bazı şehirlerinde hizmet veriyor. Wind Mobility, Byke adı verilen bisikletler ile yine Almanya'da faaliyet gösteriyor. Girişim bu yatırımla birlikte, paylaşım pazarı için özel olarak tasarlanmış elektrikli scooter modelini de geliştirdiğini açıkladı. Wind Mobility bunun yanı sıra, kendi scooter'larının daha iyi konum doğruluğu sağladığını belirten tescilli bir “IoT teknolojisi ve iletişim modülü” geliştirdi. Buna modüle göre mobil uygulamalarla e-scooter'lar uzaktan kontrol edilebilecek.

Wind Mobility'nin CEO'su Eric Wang, Avrupa'da e-scooter pazarının diğerlerine göre nispeten yeni olduğunu, ileride artan ihtiyaca göre faaliyet gösterdikleri alanları artıracaklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.