Citrix, mikro uygulama geliştiricisi Sapho'yu 200 milyon dolar karşılığında satın aldı

Citrix, mikro uygulama geliştiricisi Sapho'yu 200 milyon dolar nakit karşılığında satın aldığını açıkladı. 
Citrix, mikro uygulama geliştiricisi Sapho'yu 200 milyon dolar karşılığında satın aldı

Yazılım ve bulut bilişim teknolojileri sağlayan ve birçok büyük şirkete hizmet veren Citrix, mikro uygulama geliştiricisi Sapho'yu 200 milyon dolar nakit karşılığında satın aldığını açıkladı. Sapho, Slack ve Microsoft Teams gibi ekip işbirliği uygulamaları için mikro uygulamalar geliştiriyor.

Bu satın almadan sonra Sapho'nun San Bruno, Kaliforniya ve Çekya ofislerinde bulunan 90 çalışanı da anlaşmanın bir parçası olarak Citrix bünyesine katılacak. Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, mikro uygulamaların kişisel bilgisayarların yanı sıra akıllı telefonlarda da çalışabileceği gibi , çalışanlara yardımcı olmak ve işlerin daha kolay yapılmasını sağlamak için Citrix Workspace'e de entegre edileceğini söyledi.

2014 yılında hayata geçirilen Sapho, 2016 yılında hızlı harekete geçebilen görevleri gerçekleştirmek, doğal dil işleme yerine düğmeler ve görseller ile bildirimler göndermek için Sapho mikro uygulama platformunu yayına aldı. Örneğin; Concur'un mikro uygulaması, bir yöneticiden bir masraf raporunu onaylamasını veya reddetmesini isteyebiliyor; Oracle veya Salesforce mikro uygulamaları ise ekibe hızlı bir şekilde bir kampanya metrikleri raporu gönderme seçeneği sunabiliyor.

Nisan 2017'de ise Microsoft Teams için birçok botun tek bir botla bütünleştirilmesi ile bir Sapho bot piyasaya sürüldü. Ayrıca bu yılın başlarında Deneyim Portalı, Sapho Asistanı gibi ürünlerle birlikte bulut ve şirket içi yazılım sistemleri de tanıtıldı. Bu şekilde çalışanların, işlerini yapmak için kullanmak zorunda oldukları sistem sayısı da en aza indirgenmiş oldu.

Sapho'nun bugüne kadar birden fazla finansman turunda 27,9 milyon dolar aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.