Harley-Davidson, elektrikli motosikleti LiveWire'ı tanıttı

Harley-Davidson, elektrikli motosikleti LiveWire'ı tanıttı

1903 yılında ABD'de kurulan Harley Davidson,sadece 20 yıldan daha kısa bir sürede dünyanın en büyük motosiklet üreticisi haline geldi. Markanın, karakterize edilmiş ürünler sunmasının yanı sıra tutku dolu toplulukları, marka avukatları da Harley-Davidson'ın başarısında elbette büyük rol oynuyor

Fosil tüketimli araçların yerini elektrikli araçların aldığı bugünlerde Harley Davidson, ilk elektrikli motosikletini görücü karşısınaçıkardı. Motosiklet üreticisinin ismini ilk kez 2014 yılında duyurduğu LiveWire, ilk kez geçtiğimiz günlerde, Milano'da düzenlenen Avrupa Motosiklet Fuarı'nda (EICMA)meraklılarıyla buluştu.

Önümüzdeki Ocak ayında fiyatı açıklanacak çevre dostu motosiklet, şimdilik geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasa da aracın cezbedici özellikleri var. LiveWire'ın başlıca özelliklerini açıklayan Harley Davidson, aracın üç farklı seviyede şarj olabileceğini aktardı. Seviye 1 ile evde şarj olabilecek motosiklet, Seviye 2 ve 3 şarj cihazları ile bayilerde şarj edilebilecek. 

LiveWire motosikleti, anlık tork üreten kalıcı bir mıknatıslı elektrik motoruyla çalışacak. Motorun, ağırlık merkezinin tabanında yer alması ise hız severlerin bu tutkusuna devam etmelerini sağlayabilecek. Şirket, motor performansına dair somut veriler henüz paylaşmazken, aracın brembo fren sistemi, çekiş kontrol sistemi, ABS ve ayarlanabilir Showa süspansiyon gibi özelliklerini tanıttı.

Yedi sürüş moduna sahip olacak aracın öte yandan navigasyon, müzik, bluetooth bağlantısı ve daha fazlası için ayarlanabilir renkli bir dokunmatik ekranı olacak. LiveWire'ın 2022'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.