Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu ilk kez karşımıza çıktı

Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu ilk kez karşımıza çıktı

Samsung'un katlanabilir bir akıllı telefon üreteceğinin haberleri her yıl onlarca kez karşımıza çıkıyordu. Samsung aradan geçen yıllar ve onlarca haberin ardından nihayet katlanabilir ilk akıllı telefon modelini dün itibariyle gözler önüne serdi. Dün gerçekleştirilen geliştirici konferansında tanıtılan katlanabilir akıllı telefon, Samsung'un Infinity Flex Display teknolojisini kullanıyor.

Henüz prototip aşamasında olan Samsung'un katlanabilir akıllı telefon modeli üzerinde bir katlanabilir bir normal olmak üzere iki farklı ekran bulunduruyor. Daha küçük ve cihazın dış kısmında bulunan bir akıllı telefon gibi hizmet verirken, iç kısımda bulunan büyük ekran ise bir tablet olarak kullanılabiliyor.

İç kısımda bulunan katlanabilir ekranın 7,3 inç büyüklüğünde olduğunu da belirtelim. Android telefonların ve tabletlerin iki uygulamayı aynı anda çalıştırmalarına alışkınız. Bu özelliği bir adım daha ileri taşımayı hedefleyen Samsung, katlanabilir telefonunda 3 uygulamayı aynı anda çalıştıracak.

Sahnede Infinity Flex Display ve katlanabilir akıllı telefon modeli ile ilgili bilgiler veren Samsung kıdemli başkan yardımcısı Justin Denison, önümüzdeki dönemde Infinity Flex Display teknolojisinin seri üretimine başlayacaklarını da paylaştı.

Katlanabilir akıllı telefon modelinin Android işletim sistemi kullandığını ve bu modelin Google tarafından resmen desteklendiğini de ekleyelim. Henüz net bir tarih açıklanmasa da katlanabilir akıllı telefon modelinin 2019 yılında resmen tanıtılması bekleniyor. Çentikli akıllı telefon modellerinden sonra yeni akıllı telefon trendinin katlanabilir modelleri olacağını söylemek yanlış olmaz.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz hafta dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefon modeli olarak tanıtılan Royole FlexPai, modeli karşımıza çıkmıştı. Son olarak Samsung'un haricinde Huawei, Lenovo, Xiaomi ve LG gibi akıllı telefon pazarının önemli oyuncularının da katlanabilir akıllı telefon modelleri üzerinde çalıştıklarını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.