Reklam ve performans teknolojileri şirketi Criteo, Manage.com'u satın aldı

Dünyanın en büyük ad-tech şirketlerinden biri olan Fransa merkezli Criteo, veri destekli bir mobil uygulama pazarlama platformu olan Manage.com'u satın aldı.
Reklam ve performans teknolojileri şirketi Criteo, Manage.com'u satın aldı

Dünyanın en büyük ad-tech şirketlerinden biri olan Fransa merkezli Criteo, veri destekli bir mobil uygulama pazarlama platformu olan Manage.com'u satın aldı. Fakat şirket, satın almanın fiyatına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Criteo, bilinirlik, değerlendirme ve dönüşüm başta olmak üzere müşterinin geçebileceği yolları odağına alarak hizmet veren bir reklam ve performans teknolojileri şirketi. Manage.com ise reklamverenlerin hedef kitle segmentlerine mobil ve tablet cihazlar üzerinden verimli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan bir platform. Manage.com, perakende, seyahat, oyun ve finans gibi sektörlerde ve yiyecek dağıtımı ile araç paylaşımı gibi uygulama öncelikli iş alanlarında reklamveren müşterilerine hizmet veriyor. Criteo ise bu satın almayla birlikte ağını oyun, gıda dağıtımı ve sürüş paylaşımına kadar genişletiyor. Bunun da Criteo'nun seyahat ve perakende sektörlerindeki etkinliğini artıracağını söyleyebiliriz.

Criteo ekibinin 2 bin 700 üyesi ve dünya çapında yaklaşık 19 bin kullanıcısı bulunuyor. Perakende, seyahat, oyun ve finans gibi sektörlerde ve yiyecek dağıtımı ve araç paylaşımı gibi uygulama öncelikli iş alanlarında reklamverenlere hizmet veren Manage.com’un ekipleri de bu satın almayla birlikte Criteo’ya entegre olacak.

Ayrıca Criteo'nun yıllık gelirlerindeki yüzde 6'lık düşüşe rağmen, 2018'in üçüncü çeyreği için yaklaşık 529 milyon dolarlık, iyi sayılabilecek kazanç bildirdiğini belirtelim. Şirketin faaliyetlerden kaynaklanan nakit akışı yıllık yüzde 19 düşüşle 50 milyon dolar seviyesine geriledi. Criteo'nun net geliri de üçüncü çeyrek için 223 milyon dolar oldu. Ayrıca uygulama içi iş dünyasında yıllık olarak yüzde 67'lik artış görüldü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.