Twitter iki farklı akış seçeneği sunan yeni anasayfa düğmesini test ediyor

Twitter iki farklı akış seçeneği sunan yeni anasayfa düğmesini test ediyor

Twitter halihazırda ayarlarda bulunan bir özelliği ön plana çıkarmaya karar verdi. Şimdilik test sürümünde olan ve kısıtlı sayıda iOS kullanıcısına anlık olarak algoritmik akıştan kronolojik akışa geçiş yapabildikleri bir anasayfa düğmesi sunuyor. Bu noktada algoritmik anasayfanın kullanıcılara en iyi tweetleri önceliklendirdiğini, kronolojik anasayfanın ise sadece takip ettiğiniz kişilerin tweetlerini tarihsel olarak sunduğunu hatırlatalım.

Bu yeni özelliği  yayınladığı bir tweet ile duyuran Twitter'ın kullanıcılarına aynı anda iki farklı seçenek sunması oldukça güzel. Yukarıda da belirttiğimiz gibi aslında bu seçenek aslında Twitter'ın ayarlarında da mevcuttu. Eylül ayının ortasında ayarlarını düzenleyerek kullanıcı taleplerine dengeli bir biçimde platformda yer vermeye çalışan Twitter, isteyenlerin ayarlar üzerinden anasayfa algoritma seçimini yapabileceğini belirtmişti. Şirket, aynı tweet dizisinde kullanıcılarına bu özelliği daha kolay erişilebilir hale getireceğinin müjdesini de vermişti.

Twitter, bu yeni tasarım ile birlikte kullanıcıların bu özelliğe anasayfanın sağ üst köşesinde yer alan parıltı ikonundan erişmesini sağlıyor. Kullanıcılar bu ikona bastığında ise karşılarına En İyi Tweetler ve En Yeni Tweetler arasında seçim yapmalarını sağlayan küçük bir menü çıkıyor. Bu menüde içerik ayarlarına gitmenizi sağlayan bir link de yer alıyor.

Ürün Başkan Yardımcısı Kayvon Beykpour da bu konu hakkında bir tweet paylaşarak yeni özellik hakkında kullanıcıların görüşlerini sordu.

Şirketin 2016 yılında algoritmik ana sayfaya geçiş yapması bir çok kişi tarafından olumsuz tepkilerle karşılanmıştı. Bu özelliğin yeni bir tasarımla öne çıkarılması ise aynı kullanıcı kitlesini mutlu edecektir. Sonuçta insanlar ilgi alanlarına yönelik tükettikleri içeriğin her zaman daha fazlasını isteyebilir. Ancak bir çok farklı sebepten anasayfayı kronolojik olarak görüntülemeyi de arzu edebilir.

Bu noktada Twitter'ın kullanıcı büyüme oranının algoritmik anasayfaya geçişiyle birlikte artış gösterdiğini söylemekte fayda var. Üstelik yeni tasarımla birlikte iki farklı algoritma arasında geçiş yapanlar için özel değişiklikler de yapılması da planlanıyor. Günlerce aktif olmayan ve algoritmalar arası geçiş yapmış bir kullanıcının anasayfa görüntülenme ayarı, en başta seçtiği moda otomatik olarak geçiş yapacak.

Böylece platformuna esneklik katan Twitter, kullanım oranlarında da bir artış yaşayabilir. Ne de olsa kullanıcıların içerik görüntülenme şekli değiştikçe, görüntüledikleri içerikler de farklılık gösterecek. Bu durum da kullanıcıların, uygulamayı daha fazla kullanmasıyla sonuçlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.