Seyahat sitesi GoEuro, 150 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat sitesi GoEuro, 150 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa çapında ulaşıma yönelik ilk akla gelen rezervasyon platformlarından biri olan GoEuro, Almanya'daki en büyük yatırım turlarından birinde 150 milyon dolar yatırım aldı. Bu, girişimin bugüne kadar almış olduğu toplam yatırım miktarını ikiye katladığı anlamına geliyor.

GoEuro, aldığı yatırımı, ürün yenilemede kullanacak. Buna göre, girişim dünya çapında daha uygun seyahat rezervasyonu yapılmasını kolaylaştırmak istiyor. Konaklama ve seyahat alanında kullanıcılarına hizmet veren Berlin merkezli girişimin diğer bir hedefi ise, elbette yeni pazarlara açılmak. 

Yatırım, İsveçli bir yatırım firması olan Kinnevik AB ve Singapur merkezli Temasek'in yanı sıra, Hillhouse Capital'in tura katılımı ile sağlandı. Bu arada girişimin yönetim kuruluna bir üye daha katıldı. Kinnevik'in ana hissedarı ve Kinnevik ve Spotify'ın yönetim kurulu üyesi olan Cristina Stenbeck'in, GoEuro'nun yönetim kuruluna katılacağı açıklandı.

Beş yıl önce  meta arama motoru iş modeli ile piyasaya sunulan GoEuro, bugün farklı segmentlerde yarattığı rezervasyon platformunu kullanıcılarına sunuyor. Platformda kendi nakliye sağlayıcılarının yüzde 80'i için doğrudan satış yaptığını paylaşalım. Şirket, Avrupa'da 800'den fazla ulaştırma sağlayıcısı ile birlikte çalışıyor.

Avrupa'da 36 ülkede hizmet veren platformun, aylık 27 milyondan fazla ziyaretçisi olduğu belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.