Turkcell, Instagram'da kendisi için reklam alanı mı yarattı?

Turkcell, Instagram'da kendisi için reklam alanı mı yarattı?

Dün Twitter'dan Instagram linkine tıklayıp mobil siteye giden bazı kullanıcılar Turkcell tarafından hazırlanan yeni bir reklam alanıyla karşılaştı. Gönderilerin üst kısmında beliren bu yeni reklam alanında "Turkcell'den ücretsiz fotoğraflar" başlığı yer alıyor.

Başlığın altındaki metinde ise "Kaydolduktan sonra daha fazla ücretsiz fotoğraf keşfet." yazıyor. Henüz Instagram'a giriş yapmayan bir kullanıcıya görünen bu metnin her hangi bir bağlantı içermediğini de belirtelim. Dolayısıyla metindeki kaydol ifadesinde Instagram için.

Bu durumda Turkcell'in sosyal ağ internet paketlerini tanıttığını düşünebiliriz. Zira Turkcell bu reklam aracılığıyla kullanıcıları ücretsiz bir şekilde fotoğraf görüntülemeye ve yüklemeye davet ediyor olabilir.

Öte yandan mobil sitede karşımıza çıkan bu reklam, Turkcell'in bulut depolama hizmeti Lifebox'ı da akla getiriyor. Lifebox'ın Turkcell kullanıcısı olmayanlara da ücretsiz olarak sunulduğunu hatırlatalım. Bu noktada ücretsiz fotoğraflar ile kast edilen fotoğraflar için ücretsiz depolama alanı da olabilir. Böylece Instagram'a fotoğraf yüklemek isteyen kullanıcılar Lifebox'tan eski fotoğraflarını kolayca Instagram'a yükleyerek haftanın #tbt'sini kaçırmamış olur.

Bu noktada Turkcell'in internet kullanıcılarına kendi hizmetini hatırlatması anlamlı görünse de reklamın tıklanabilir olmaması sadece bizi değil başka kullanıcıları da şaşırtıyor.

Turkcell'den paketleriyle uyarı almış olabileceğini düşünen kullanıcılardan bazıları, forumlarda bu reklamı görme nedenini de sorguluyor. Bu arada forumda yazılan soruların tarihine baktığımızda, kullanıcıların Mayıs, Haziran ve Ekim aylarında bu reklam ile karşılaştığını görüyoruz. Dolayısıyla aklımıza gelen soruların gittikçe arttığını söylemek mümkün.

Şimdiye kadar Instagram'da rastlamadığımız bu reklam alanının nasıl oluşturulduğu da merak konusu. Turkcell, Instagram'dan habersiz bir şekilde bu reklam alanını doğrudan oluşturmuş olabilir mi? Ya da Instagram oluşturacağı bu reklam alanının test sürümünde Turkcell ile çalışmayı mı tercih etti?

Şimdilik bu sorularımız cevapsız kalıyor. Ancak eğer Instagram ya da Turkcell yetkilileri bu yeni reklam alanıyla ilgili açıklama yaparsa, detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.