Apple artırılmış gerçeklik alanında çalışan Spektral adlı girişimi satın aldı

Apple, Danimarka merkezli olarak faaliyet gösteren Spektral adlı küçük bir girişimi satın aldı. Girişim, yeşil perde işlevi gören konsepti geliştirdiği teknoloji sayesinde hem de gerçek zamanlı olarak yapabilme kabiliyetine sahip.
Apple artırılmış gerçeklik alanında çalışan Spektral adlı girişimi satın aldı

Apple çoğu zaman sessiz sedasız yaptığı girişim satın almalarına bir yenisini daha ekledi. Danimarka'da yayın yapan bir gazete tarafından yayınlanan habere göre, Apple, Danimarkalı girişimi 30 milyon dolara geçtiğimiz yıl satın aldı. Anlaşmanın bugüne kadar açığa çıkmaması ise Apple'ın bu girişim satın almalarını ne kadar sessiz sedasız yürütebildiğini de bir kez daha hatırlattı.

Apple girişim satın almasını her ne kadar gizlilik içerisinde yapmış olsa da, bu girişimin çalıştığı alanı düşündüğümüzde Apple'un bugünkü yenilikçi kamera uygulamalarına katkısı olmuş olabileceğini tahmin ediyoruz. Çünkü Spektral, bugün "yeşil perde" olarak anılan metodun yerini almaya hazırlanıyor. Kopenhag merkezli girişim Spektral'in artırılmış gerçeklik ve makine öğrenme yetenekleri sayesinde bundan böyle yeşil perdeye gerek kalmaksızın hem de gerçek zamanlı olarak video arka planlarında değişikliğe gidilebiliyor.

Apple'ın Spektral satın alması bu alanda yaptığı ilk artırılmış gerçeklik yatırımı değil. Şu ana kadar geliştirdiği AR yazılımları, kamera efektleri ile göz dolduran Apple, gelecek telefon modelleri ve iOS işletim sistemlerinde hangi özelliklerle karşılaşabileceğimizin önemli sinyallerini veriyor.

Yakın gelecekte yeşil perde olarak anılan metodun çöpe gideceğini daha şimdiden söylemek mümkün. Hele hele Spektral'in bunu 60fps hızda gerçek zamanlı olarak yapabiliyor olma niteliği, gelecekte telefonlar üzerinden yapılan haberciliği ve sosyal medya paylaşımlarının çehresini ciddi oranda değiştirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.