Google Duplex 4 şehirde test sürecine başlıyor

Google Duplex, gerçek insanlarla konuşarak randevu almanıza veya rezervasyon yapmanıza olanak sağlayan bir yapay zeka teknolojisi olarak hizmet veriyor.
Google Duplex 4 şehirde test sürecine başlıyor

İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında Google I/O 2018'de karşımıza çıkan Google Duplex, test sürecine başlıyor. Google Asistan'ın konuşma özelliği olarak ön plana çıkan Google Duplex, gerçek insanlarla konuşarak randevu almanıza veya rezervasyon yapmanıza olanak sağlayan bir yapay zeka teknolojisi olarak hizmet veriyor.

Restoran rezervasyonları yapacak

Dün tanıtılan yeni Pixel modelleri ile birlikte önümüzdeki ay test sürecine başlayacak olan Google Duplex, ilk etapta ABD'nin New York, Atlanta, Phoenix ve San Francisco şehirlerinde kullanılabilecek. Henüz test sürecinde Google Duplex'in tam olarak hangi özelliklerinin kullanılacağı belli olmasa da, Duplex'in ilk etapta restoran rezervasyonları yapması bekleniyor.

google

Hatırlatmak gerekirse ilk demosu Google I/O 2018 sahnesinde yapılan Google Duplex, hem bir restoran rezervasyonu hem de kuaför randevusu yapmayı başarmıştı. Google Duplex'in en büyük özelliği ise karşısındaki kişiye bir yapay zeka ile değil de, gerçek bir insanla konuşuyormuş izlenimi uyandırabilmesi.

Tabii ki bir yapay zeka teknolojisinin insanı taklit ediyor olması hem etik hem de hukuksal anlamda çeşitli soru işaretleri doğuruyor. Bu sorunun önüne geçmeyi hedefleyen Google, her konuşmada Google Duplex'in kendini tanıtacağını da daha önce açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.