WeWork paylaşımlı ofis alanından sigortacılığa Lemonade ile adım atıyor

WeWork paylaşımlı ofis alanından sigortacılığa Lemonade ile adım atıyor

Ofis paylaşım girişimi WeWork, dijital tabanlı sigorta şirketi Lemonade ile iş ortaklığına gidiyor. Yapılan iş ortaklığı ile Lemonade, WeWork'un konut paylaşım platformu WeLive üyeleri için kiracılara yönelik sigorta hizmeti sunacak.

Yapılan iş ortaklığı TechCrunch tarafından duyuruldu. 400'den fazla konaklama seçeneği ile WeLive şu anda ABD'nin New York ve Virginia bölgelerinde hizmet veriyor. 2020'de  Washington'da da hizmet vermeye başlayacak olan WeLive, özellikle hedef kitkesi dijital göçebeleri ve girişimciler ile topluluk kurabilmeyi yakalamış bir girişim.

Bu arada her iki girşimin arkasında da SoftBank ve Vizyon Fonu'nun olduğunu hatırlatalım. WeWork, 2017 yazında SoftBank'tan 4.4 milyar dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Şirketin değerlemesi ise geçtiğimiz yaz itibariyle 35 milyar doları bulmuş durumda.

2015 yılında kurulan Lemonade ise 2017'nin sonunda SoftBank liderliğinde 120 milyon dolar yatırım alarak, kendi en büyük yatırımına da imza attırmıştı. Paylaşım ekosistemine dayalı iş modeli ile Lemonade de uygulamasında spesifik alanda benzer riskleri taşıyan kişileri buluşturarak şeffaf bir ortam sağlıyor.

WeWork şu anda 22 ülkede hizmet verdiğini belirtiyor. 2010'da kurulan girişimin 300’den fazla hizmet noktası var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.