Web Summit, 128 milyon dolar karşılığında 2028'e kadar Lizbon'da düzenlenmeye devam edecek

Web Summit, Portekiz hükümetiyle imzaladığı yeni anlaşma ile Lizbon'da en az 10 yıl daha kalacağını açıkladı. 
Web Summit, 128 milyon dolar karşılığında 2028'e kadar Lizbon'da düzenlenmeye devam edecek

Dünyanın en büyük teknoloji konferanslarından biri olan Web Summit, Portekiz hükümetiyle imzaladığı yeni anlaşma ile Lizbon'da en az 10 yıl daha kalacağını açıkladı.

Kasım ayının başlarında düzenlenecek olan yeni Web Summit öncesi gerçekleştirilen 128 milyon dolarlık anlaşma, 2 yıldır Lizbon'da düzenlenen etkinliğin en az 2028'e kadar aynı yerde düzenleneceğini işaret ediyor. 2016 yılında Lizbon'a taşındığından beri, Web Summit hız kazanmaya devam etti. Yeni anlaşma kapsamında hükümet, etkinliğin büyümesi amacıyla mekanı ve diğer altyapıyı genişletmek için büyük yatırımlar yapacağını açıkladı.

Lizbon, Web Summit inisiyatifinden bu yana girişim profilini önemli ölçüde artırdı. Ancak bir kez daha, olay ev sahibi şehrin sınırlarını test etmiş oldu. Orijinal sözleşme sona erdiğinde, organizatörler olayı başka bir şehre taşımak için tekrar teklifler gerçekleştirdi. Ancak Lizbon, Web Summit'e yılda 12,7 milyon dolar ödemeyi kabul ederek 20 yarışmacı şehri geride bıraktı. Buna ek olarak hükümet, konferansın genişlemesini sürdürmesine izin vermek için konferansın gerçekleştirildiği Altice Arena and Feira Internacional de Lisboa'nın boyutunu ikiye katlamayı kabul etti. İnşaatın 2019'a kadar tamamlanacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Web Summit CEO'su Paddy Cosgraveyaptığı açıklamada, Portekiz'de kaldıkları için inanılmaz derecede heyecanlı olduklarını, Lizbon Belediye Başkanı Fernando Medina ise Web Summit ile yapılan 10 yıllık anlaşmanın, Lizbon'u inovasyon ve girişimcilik odağında önemli bir sermaye haline getireceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.