Akıllı kumaş girişimi Thread In Motion'dan akıllı eldiven: WIO

Akıllı kumaş girişimi Thread In Motion'dan akıllı eldiven: WIO

Akıllı kumaş teknolojileri üzerine yoğunlaşan bir girişim olan Thread In Motion'ın geçtiğimiz yılın Haziran ayında 350 bin dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni ürünü ile karşımıza çıkan Thread In Motion, WIO adında akıllı eldiven bir ürettiğini duyurdu.

Giyilebilir teknoloji üzerine odaklanan Thread In Motion, yaklaşık bir yıldır mevcut teknolojisinin endüstride kullanılması için çalışıyordu. Çalışmalarının sonunda akıllı bir eldiven üreten Thread In Motion, eldiven sayesinde mavi yaka personelin hata yapmasını engellemeyi hedefliyor.

Otomotiv sektöründe kullanılıyor

Kullanıcısına hız kazandıran ve izlenebilirlik noktasında birçok kazanımı olan akıllı eldiven, ilk olarak otomotiv sektöründe kullanılmaya başlandı. İlk olarak Mercedes Benz, RenaultBridgestone ve Lassa gibi markalar tarafından kullanılan Thread In Motion'ın akıllı eldiveninin gelecekte lojistik, havacılık ve perakende zinciri gibi sektörlerde de kullanılması hedefleniyor.

İçinde 32 farklı sensör barındıran akıllı eldiven WIO, iletken iplik teknolojisi sayesinde kablolama gerektirmeden, haptic geri bildirim mekanizması ve eller serbest gibi pek çok özelliğe sahip.Kullanıcısının hata yapmasını engellemeyi hedefleyen WIO, ürünlerin hatalı raflara yerleştirilmesine veya alınmasına engel olabiliyor.

Akıllı eldivenlerin birbirleriyle iletişim halinde olabilmesi ve hatasız çalışabilmesi için kendi nesnelerin interneti ürünlerini de geliştiren Thread In Motion, bu ürünler sayesinde verilerini buluta taşıyabiliyor ve tüm mekanizmaların internete bağlı olmasına olanak sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.