Black Mirror'ın yeni sezonunda interaktif bir bölüm olacak

Netflix, Bloomberg'den gelen bir rapora ve The Hollywood Reporter'ın onayına göre önümüzdeki sezon, Black Mirror'a interaktif bir bölüm ekleyecek.
Black Mirror'ın yeni sezonunda interaktif bir bölüm olacak

Tüm dünyada hızla popüler hale gelen dijital yayın platformu Netflix, en beğenilen dizilerinden Black Mirror'ın yeni sezonu için çeşitli açıklamalar yapmaya başladı.

Netflix, Bloomberg'den gelen bir rapora ve The Hollywood Reporter'ın onayına göre önümüzdeki sezon, Black Mirror'a interaktif bir bölüm ekleyecek. Bu noktada bahsi geçen bölümün tam olarak nasıl işleyeceğini bilmesek de her iki yayın da kişinin kendi seçimine göre ilerleyecek bir bölüm olacağını söyledi.

Black Mirror'ın beşinci sezonda yer alacak "kendi hikayeni kendin yarat" bölümü, izleyicilere bir hikayenin Netflix teknolojisini nasıl kullandığını belirleme şansı da veriyor. Charlie Brooker tarafından hayata geçirilen Black Mirror, Netflix'in eleştirmenlerce en beğenilen dizilerinden biri oldu. İlk olarak İngiliz kanal Channel 4'da yayınlanmaya başlayan seri, 2015'te Netflix tarafından satın alındı. Black Mirror, 2017 ve 2018'de toplam 4 Emmy Ödülü kazandı.

Netflix, "kendi maceranı kendin yarat" özelliğini daha önce, çocuklar için Puss in Book isimli animasyon filminde denemiş ve bunda da başarılı olmuştu. Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, izleyicilerin filmin içinde karakterin nereye gittiğini seçmelerine izin veriyordu. Filmde bazı bölümlerde kararı izleyicinin verebileceği iki seçenek çıkıyordu. Platformun çocuklar için düzenlediği interaktif bölümler bununla da sınırlı kalmıyor, Buddy Thunderstruck: The Pile ve Stretch Armstrong: The Breakout serilerinde de aynı özellik devam ediyordu. Fakat Netflix'in Black Mirror kararı, bu özelliğin ilk kez yetişkinler için de hayata geçirileceğini kanıtlıyor.

Black Mirror'ın yeni sezonunun ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmasa da söylentiler, 2019'un ilk aylarında diziyi izleyebileceğimizi işaret ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.