Facebook'un yeni VR başlığı Oculus Quest, baharda alıcılarla buluşacak

Facebook'un yeni VR başlığı Oculus Quest, baharda alıcılarla buluşacak

Mark Zuckerberg, Oculus Connect 5 etkinliğinde Oculus Quest isimindeki yeni VR başlığını tanıttı. Oculus Quest 399 dolar fiyat etiketiyle 2019 yılının bahar aylarında satışa sunulacak.

Quest, Oculus serisinin ilk kablosuz bağlantıya sahip olan cihazı. Konum takip özelliğine sahip olan cihaz, bu özelliği hem başlık üzerinde hem de el kumandaları üzerinde aktif olarak kullanabiliyor. Oculus Quest'i satın alanlar, cihazla birlikte Quest için üretilen 50'den fazla oyunu da satın almış oluyor.

Bu arada Oculus Quest'in şirketin Oculus Rift cihazıyla aynı fiyatta satışa sunulduğunu da belirtelim. Böylece kullanıcılar daha düşük bir modele ödeyeceği meblağ ile çok daha yüksek bir modeli satın alabilecek. Üstelik Oculus Quest; Rift'ten farklı olarak ihtiyacınız olan işlemci ve batarya bileşenlerine de sahip.

Bu arada Oculus Quest'in bu yılın ilk aylarında 199 dolardan piyasaya sürülen Oculus Go'nun daha yüksek kaliteli bir alternatifi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Oculus Go eski nesil mobil yonga setine sahipti ve hareket ederken sizi takip edebilme yeteceğinden yoksundu.

Oculus Quest ise dış sensörlere ihtiyaç duymadan sizin konumunuzu takip edebiliyor. Bu noktada önüne yerleştirilen 4 geniş açı kameradan yararlanan cihaz, farklı tasarıma sahip kumandalarıyla da dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Rift ve Quest'in kumandaları aynı düğme eşleştirmesine sahip. Bu nedenle yazılım geliştiriciler,  hali hazırda Rift için üretilmiş olan PC oyunlarını Quest'e daha kolay aktardığı düşünülüyor. Böylece Rift'teki mobil yonga setininin çıkarabileceği zorluklar da aşılmış oluyor.

İlk olarak bundan iki yıl önce yazılım geliştirici etkinliğinde tanıtılan Oculus Quest, Rift'in oyun özellikleriyle Oculsu Go'nun basitliğinin bir bileşimi olarak öne çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.