Stripe 245 milyon dolarlık yeni yatırım ile 20 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Stripe, Tiger Global liderliğinde düzenlenen yeni yatırım turunda topladığı 245 milyon dolarlık yeni yatırımla beraber 20 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.
Stripe 245 milyon dolarlık yeni yatırım ile 20 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Şirketlere süper hızlı bir şekilde ödeme sistemi sağlayan Stripe, Tiger Global liderliğinde düzenlenen yeni yatırım turunda topladığı 245 milyon dolarlık yeni yatırımla beraber 20 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. 2 yıl önce tamamlanan son yatırım turuyla beraber 9 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan bir şirket için oldukça büyük bir sıçrama diyebiliriz.

Tiger Global Management tarafından yönetilen bu yatırım turunda DST Global ve Sequoia gibi yeni yatırımcıların yanı sıra mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins, Khosla Ventures, General Catalyst ve Thrive Capital yer aldı.

Şirket bu yeni yatırımı "dağıtık küresel mühendislik ekibi" olarak adlandırdığı yeni bir modeli kurmak için işe alacağı mühendisler için harcamayı planladığını açıkladı. Şu anda San Francisco, Seattle ve Dublin'de ofisi bulunan Stripe ayrıca Singapur'da yeni bir merkez kurmayı planlıyor.

Mühendislik ekibi, Stripe'ın kurulduğu günden bu yana şirketin kalbi olarak konumlandırılmış diyebiliriz. Stripe API'sinde geçtiğimiz yıl içerisinde 3200 deploy yapılmış olması da mühendisliğin Stripe için ne derece önemli olduğunun bir göstergesi diyebiliriz.

Bir röportajda John Collison, “Halka açılma planımız yok” dedi. “Stripe iş modeli çok büyük bir performans sergiliyor ve ilerleyen yıllarda çok daha gülü bir hisse yapısı sunabileceğimize inanıyoruz. Güçlü işletmeler her zaman dışarıdan finansmana bağımlı değildir.”

25 ülkede 130 farklı alanda hizmet veren Stripe aralarında Google, Didi, Mindbody, Spotify ve Uber gibi şirketlerin de yer aldığı binlerce müşteriye ve dolaylı olarak milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu nedenle yatırımcıların paralarını yatırmak istedikleri şirketler sıralamasında oldukça üst sıralarda yer alıyor.

Stripe, şirketlere sağladığı bir kaç satırlık kod ekleyerek ödeme sistemine sahip olma fırsatıyla beraber bankalarla çalışmak gibi büyük bir sıkıntının önüne geçmiş oluyor. Çok zahmetli ve maliyetli bir işin önüne geçtiği için de değeri her geçen gün artmaya devam edecek gibi görünüyor.

Küresel olarak e-ticaret teknolojilerinin hızla geliştiğini görüyoruz fakat hala geleneksel yöntemlere oranla oldukça küçük bir pazar diyebiliriz. Bu da Stripe gibi şirketlere çok daha büyük fırsatların yolda olduğunu söylüyor. Stripe CEO'su ve kurucu ortağı Patrick Collison, “İlerleme olasılığına inanıyoruz,” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.