ING Ventures, Cobase'e 7,5 milyon euro yatırım yaptı

ING bankasının yatırım kolu ING Ventures, Hollandalı açık bankacılık girişimi Cobase'e 7,5 milyon €'luk bir yatırım gerçekleştiğini duyurdu. ING, Cobase'i birkaç yıl önce girişim hızlandırma programları sayesinde keşfetmişti.
ING Ventures, Cobase'e 7,5 milyon euro yatırım yaptı

Hollanda merkezli banka ING'nın yatırımlar gerçekleştirmek üzere kurduğu fonu ING Ventures, Cobase adlı open banking (açık bankacılık) girişimine 7,5 milyon euro yatırım yaptığını açıkladı. Cobase'in amacı, kurumsal şirketlerin farklı bankalardaki hesaplarına tek bir uygulama aracılığıyla ulaşabilmelerini sağlamak.

Kurumsal bankacılık konusunda önemli bir trend yakalama ihtimali bulunan Cobase, sürekli olarak farklı bankalarla ilişkileri olan şirketlerin çalışmalarını sadece tek bir platform aracılığıyla yönetebilmelerini sağlamayı hedefliyor. Çoklu bankalı platformu sayesinde Cobase, şirketin farklı bankalardaki hesapların ve finansal ürünlerine tek noktadan ulaşmasını sağlayacak. Cobase amacını özetlerken de firmaların birden fazla bankayla çalışma süreçlerini daha kolay ve verimli hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiriyor. Bu sürecin ise asla sonlanmayacak bir süreç olduğunun altını çizen Cobase, her geçen gün bunu daha kolay ve basit hale getirmeyi ilke edinmiş.

Amsterdam merkezli girişim Cobase, aldığı yatırımla birlikte öncelikle Hollanda ve Batı Avrupa'da faaliyet gösterecek. Girişim gelecekte global büyümeyi de planladığını dile getiriyor. Bugüne dek test, prototip, pazar araştırması gibi süreçlerle meşgul olan Cobase gelen yatırımın ardından aktif satış ve pazarlama faaliyetlerine başlayacak. Cobase, daha fazla banka ile entegrasyon sağlayarak kurumsal müşteriler elde etmeye çalışacak. Bu da daha fazla bankayı bu açık bankacılık sistemiyle entegre etmeye itecek.

ING'nin girişim hızlandırma programına 2016 yılında kabul edilen Cobase, burada kendini gösterdikten sonra ülkemizde de faaliyet gösteren ING'nin yatırım fonundan çok ciddi bir yatırım almış oldu. Bu da bankaların girişimlerle ilişkisi konusunda bir başka başarılı örnek olarak hafızaya geçecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.