Google Maps, Apple CarPlay'de artık kullanılabilir durumda

Apple, iOS 12 güncellemesiyle birlikte üçüncü parti harita uygulamalarının CarPlay üzerinden kullanılmasına izin vermeye başladı. Bundan böyle CarPlay'de kullanıcılar Apple Haritalar uygulaması yerine Google Maps kullanabilecek.
Google Maps, Apple CarPlay'de artık kullanılabilir durumda

Apple iOS işletim sisteminde gerçekleştirdiği son iOS 12 güncellemesiyle birlikte araç içi işletim sistemi CarPlay'de üçüncü parti harita uygulamalarının kullanımına izin vermeye başladı. Apple şu ana dek CarPlay'de sadece kendi haritalar uygulamasının kullanımına izin veriyordu. Şimdi ise bu tekel yıkılmış durumda, bu da CarPlay destekleyen otomobilleri olalar için güzel haber.

Google Maps, 5.0 güncellemesiyle beraber CarPlay'de kullanılabilir hale geliyor. Google daha önce de CarPlay'i destekleyebileceklerini dile getirmişti. Google Maps elini de çabuk tutarak, iOS 12 güncellemesi gelir gelmez CarPlay desteğine başladı.

Apple, bugüne kadar CarPlay'de yer alacak uygulamalarla ilgili olarak oldukça hassas davranıyordu. Gerek araç içinde kullanılacak uygulamaların sürüşe etkisi gerekse de yol güvenliği için uygulamalar ince elenip sık dokunuyordu. Google Maps'in şimdilik avantajı uygulamalayı kontrol etmek için Siri'den yardım alamıyor olmanız. Bu da Google Maps kullanırken butonları kullanmanız gerektiği anlamına geliyor.

CarPlay'i desteklemeye başlaya üçüncü parti harita uygulamaları arasında yerini alan Google Maps'in yanında Waze de CarPlay güncellemesini hazırlıyor. Şimdilik bir haber yok ama kısa zamanda Yandex Navigasyon'un da CarPlay desteğine başlayacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.