Hibrit bulut teknolojisi girişimi Datrium, Samsung liderliğinde 60 milyon dolar yatırım aldı

Hibrit bulut teknolojisi girişimi Datrium, Samsung liderliğinde 60 milyon dolar yatırım aldı

Hibrit bulut teknolojisi, bulut bilişiminde giderek artan bir öneme sahip. Şirketler farklı sunucular üzerinde çalışan servis ve hizmetlerle ihtiyaçlarını çözebiliyorlar fakat hem özel hem de genel sunucuların bir arada çalışmasına olanak sağlayan yeni bir teknoloji olarak hibrit bulut teknolojisi, şirketlere erişim ve yönetim açısından büyük kolaylıklar sağlayabiliyor.

Datrium, hibrit bulut alanında uzmanlaşmış bir şirket olarak D serisi yatırım turunda Samsung liderliğinde 60 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Datrium tarafından resmi olarak şirketin değerlemesine yönelik bir bilgi paylaşılmıyor olsa da farklı kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiye göre şirketin şu anki değerlemesinin 282 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Yine hibrit bulut hizmeti veren Rubrik, son yatırım turunda 180 milyon dolar yatırımla değerlemesini 1,3 milyar dolara çıkarmıştı.

Datrium ve Rubrik arasında oldukça ilginç bir ilişki gelişiyor çünkü ortak bir yatırımcıları var. Bu yatırım turunda Datrium Samsung'un yatırım kolu Catalyst Fund önderliğinde; Icon Ventures, NEA ve Lightspeed Venture Partners'in de dahil olduğu bir yatırım turunu kapattı. Lightspeed aynı zamanda Rubrik'e yatırım yapan bir yatırım şirketi olarak bu ilişkinin ortasında yer alıyor. İlerleyen dönemlerde Datrium, Rubrik tarafından satın alınırsa şaşırmamak gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.