Volvo'dan şoför kabini olmayan otonom tır: Vera

Tamamen otonom bir tır sahibi olacaksanız şoför kabinine neden ihtiyacınız olsun ki? Volvo yetkilileri pek bir ihtiyacınız olmayacağını düşünüyor ki "Vera" adını verdikleri şoför ve yolcu için bir kabini bulunmayan özerk bir tır ürettiler.
Volvo'dan şoför kabini olmayan otonom tır: Vera

Tamamen özerk bir tır sahibi olacaksanız şoför kabinine neden ihtiyacınız olsun ki? Volvo yetkilileri pek bir ihtiyacınız olmayacağını düşünüyor ki "Vera" adını verdikleri şoför ve yolcu için bir kabini bulunmayan özerk bir tır ürettiler.

Volvo Kamyon Başkanı Claes Nilsson, Vera'nın arkasında yatan fikri şöyle açıklıyor: "Taşımacılık sektörünün tam potansiyeli henüz keşfedilmemiş. Her şey, küresel ulaşım ihtiyacının önümüzdeki on yılda önemli ölçüde artmaya devam edeceğini göstermektedir. Bu talebi sürdürülebilir ve verimli bir şekilde karşılamak istiyorsak, yeni çözümler bulmamız gerekiyor. Sorunsuz çalışan bir iş akışı sistemini güvence altına almak için, mevcut altyapıyı şimdiden daha iyi bir şekilde kullanmak zorundayız. Geliştirdiğimiz ulaşım sistemi, bugünün çözümleri için önemli bir tamamlayıcı olabilir ve toplumun, taşımacılık şirketlerinin ve nakliye alıcılarının karşılaştığı zorlukların birçoğunun aşılmasına yardımcı olabilir."

Kabinin olmaması ağırlığı büyük ölçüde azaltıyor. Bu da şehir içinde büyük bir avantaj olarak kullanılabilecekken şehirler arası yolculuklarda önemli olan yüksek hızlarda aerodinamik performansı açısından kötüdür. Bu durum firmaların ilk aşamada oldukça dikkat edeceği bir başlık gibi görünüyor.

Volvo bu aracın daha çok şehir içindeki farklı konumlarda, şirketlerin kendi konumları arasında kullanılmasını öngörüyor.

Otonom Çözümler Başkan Yardımcısı Mikael Karlsson, yeni otonom ve elektrikli kamyon hakkında şunları söyledi: "Sistemimiz bugün birçok sektörün zaten uyguladığı gelişmiş lojistik çözümlerinin bir uzantısı olarak görülebilir. Egzoz emisyonu olmayan ve gürültü yapmayan otonom araçlar kullanılacağı için, şirketler operasyonlarını gündüz veya gece herhangi bir saatte gerçekleştirebilir."

Elektrikli güç aktarma için kullanılacak pillere gelince, Volvo diğer elektrikli tırlarıyla aynı pil paketlerini kullanacağını söylüyor. Bu yılın başlarında yaptığı açıklamalarda Volvo, elektrikli kamyonlarını bu yıl içinde en kısa sürede yola çıkaracağını ve önümüzdeki yıl satışına başlayacağını duyurmuştu.

Yeni sürücü kabini olmayan tırları için Volvo talepleri almaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.