Microsoft yapay zeka girişimi Lobe'u satın aldı

Microsoft yapay zeka girişimi Lobe'u satın aldı

Microsoft küçük bir girişim olan Lobe'u satın aldığını resmi olarak duyurdu. Girişim kullanıcıların hiçbir şekilde kodlama beceresi olmadan, kendi imkanlarıyla çeşitli yapay zeka uygulamaları geliştirebilmesine aracılık ediyor.

Lobe'un el hareketlerini anlayabilme, müzik dinleme, el yazısı okuyabilme gibi daha pek çok farklı uygulama geliştirilmesine aracılık edebilecek yetenekleri bulunuyor. Lobe'un amacı yapay zeka uygulamalarının sayısını artırmak, dışarıdan oldukça karışık gözüken yapay zeka öğrenme süreçlerini en basite indirgemek ve kolay bir arayüzle kullanıcıların çeşitli yapay zeka uygulamalarını kendi kendilerine yapmalarını sağlamak olacak.

Microsoft'un Lobe için ne kadar ödediği ile ilgili herhangi bir bilgi açıklanmazken, 2015 yılında kurulan girişime bugüne dek bilinen bir yatırım da gerçekleştirilmemiş. Bunun yanı sıra, Lobe'un CEO'su Adam Menges'in bir önceki pozisyonu Apple'da makine öğrenme mühendisi ve ürün müdürü olarak çalışması da önemli bir başka detay.

San Francisco merkezli girişim Lobe bugün derin öğrenmeyi herkes için erişilebilir ve anlaşılabilir kılmak adına yaptığı çalışmalara ayrı bir şirket olarak devam edecek. Kısacası Microsoft Lobe ile bir yetenek satın alması yapmıyor ve Lobe'un ayrı bir bağımsız şirket olarak faaliyet göstermesine devam edecek. Lobe sayesinde mühendis ya da konunun uzmanı olmayan kullanıcılar bile yapay zeka geliştirme çalışmaları yapabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.