Karl Bunch: Dijital medyada yapay zekayı kullanmıyorsanız, çok kötü bir durumdasınız

Bunch, "Yanlış beklentiler, hayal ettiğimiz gibi çalışmadığında yeni teknolojiler hayal kırıklığına uğramamıza neden olabiliyor" dedi.
Karl Bunch: Dijital medyada yapay zekayı kullanmıyorsanız, çok kötü bir durumdasınız

Avrupa'nın en önemli dijital pazarlama ve teknoloji fuar ve konferanslarından DMEXCO 2018, 40 binden fazla ziyaretçisi ile Köln'de düzenlendi. Devasa büyüklükte bir alanda- Köln Messe'de gerçekleştirilen etkinliğe 550'den fazla konuşmacı katıldı.

2009'dan beri her yıl düzenli olarak sektörleri buluşturan etkinlikte Amazon Web Services'de (AWS) global teknoloji müdürü olarak çalışan Karl Bunch, DMEXCO 2018'in önemli konuşmacılarından biri olarak sahneye çıktı. Konuşmasında, insanlığın bir kısmının yapay zekayı (AI) yanlış anladığına değinen Bunch, "Yanlış beklentiler, hayal ettiğimiz gibi çalışmadığında yeni teknolojiler hayal kırıklığına uğramamıza neden olabiliyor" dedi.

AI'yi  insanlara düşünmek için daha fazla zaman ayırabileceği bir araç olarak gören Bunch, pazarlamacılara da mesaj verdi. Bunch'a göre,  pazarlama üzerinde çalışan her kişi dijital medyayı değerlendirirken AI sistemini de kullanmalı. "Dijital medyada AI sistemi kullanmıyorsanız, çok kötü bir durumdasınız." dedi.

Konuşmasına  yapay zeka ve iletişim söz konusu olduğunda, yapay zeka ile insanın rekabet edemeyeceğini söyleyerek devam eden Bunch, şu anda medya endüstrisinin büyük bir kısmının bugün AI teknolojisini bir dereceye kadar kullandığının da altını çizdi.

Yapay zeka dinamik reklamları değiştirecek

Yapay zekanın reklam sektörü üzerinde oluşabilecek avantajlarına da değinen Bunch, bu teknolojinin 'dinamik reklamları' değiştireceğini savundu. Çok yakın gelecekte karşımıza çıkacak olan bu değişim ile yine planlamanın AI sistemleri içine daha fazla entegre olacağını söyledi.

Bunch, Amerikan tüketici davranışlarına göre insanları yapay zeka konusunda iki gruba ayırıyor: AI'ye karşı coşkulu bir tavır sergileyip, bu yeni teknolojinin her şeyin çözümü olduğunu düşünenler ve yeni araçların işlerini elinden almaya korkan insanlar.

Bunch son olarak, Amazon'un "derin öğrenme" nin yardımıyla, görüntü ve videodaki nesneleri ve insanları son derece hızlı ve verimli bir şekilde tanımlayan, ardından verileri analiz edip yorumlamaya çalışan "Bilgisayar Görüntülemesi" den bahsetti. Program, daha sonra değiştirilip optimize edilebilen reklamları analiz etmek için kullanılıyor. Program, ses ve video dosyalarından metinleri çıkarabilen ve kendi kendini filme alan materyalleri analiz edip öğrenebiliyor.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz DMEXCO 2018 ile ilgili yayımladığımız diğer gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.