Atlassian, Jira Ops için Türk girişimi OpsGenie'yi satın aldı

Atlassian, proje yönetim aracı Jira'nın yeni versiyonu Jira Ops için OpsGenie'yi satın aldı. Berkay Mollamustafaoğlu, Sezgin Küçükarslan ve Abdurrahim Eke'nin kurduğu OpsGenie, yazılım mühendislerine, yazılımda ya da websitesinde yaşanan kesintileri haber veriyor.
Atlassian, Jira Ops için Türk girişimi OpsGenie'yi satın aldı

Geçtiğimiz yıl sahip olduğu girişimlere Trello'yu da ekleyen proje yönetim uygulaması Atlassian, proje yönetim aracı Jira'nın yeni versiyonu Jira Ops için OpsGenie'yi satın aldı. Yeni versiyon, proje ve sonuç takibi aracıyla operasyon ekiplerinin olayları daha hızlı çözmesi için tasarlandı.

Jira Ops aynı zamanda OpsGenie, PagerDuty, xMatters, Statuspage ve Slack gibi araçlarla da entegre olabiliyor. Aslına bakarsanız bir çok işletme bu araçları halihazırda kullanıyor dolayısıyla Jira Ops'un tüm hizmetleri tek bir noktada toplayacağını söyleyebiliriz.

Bu arada operasyon alanını genişletmek isteyen Atlassian, OpsGenie'yi satın alarak IT alanındaki çalışanları da hedeflemeye başladı. Berkay Mollamustafaoğlu, Sezgin Küçükarslan ve Abdurrahim Eke'nin kurduğu OpsGenie, yazılım mühendislerine, yazılımda ya da websitesinde yaşanan kesintileri haber veriyor.

Satın alma için 295 milyon dolar ödeyen Atlassian, ServiceNow tarafından domine edilen pazarda elini güçlendirecek. Bundan sonra Jira Ops için çalışacak olan OpsGenie ise aralarında  7-Eleven ve Expedia Group'un da bulunduğu 3 bin müşteriyi Atlassian'a devredecek.

Düzenli olarak büyümenin yeni yollarını arayan Atlassian geçtiğimiz ay işletmeler için sohbet uygulaması HipChat'i rakibi Slack'e satmıştı. Şu an için gözünü IT operasyonları için üretilen yazılımlara çeviren Atlassian, hacmi 2022'ye kadar 38 milyon dolara ulaşacak bu pazarda sıkı bir rekabete hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.