Öğrenci yurtlarını Amazon Echo ile donatan üniversite

Öğrenci yurtlarını Amazon Echo ile donatan üniversite

Üniversiteler içini yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldı. "Back to School" olarak adlandırılan bu dönemde pek çok marka bu döneme özel hazırlıklarını yaparken, üniversiteler de öğrencileri çekmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Bu örneklerden bir tanesi de St. Louis Üniversitesi oldu.

ABD'nin Missouri kentinde bulunan köklü üniversite, Amazon'un sesli asistanı Alexa'yı kullanan Echo Dot ürünlerini kendi kampüsünün ve öğrenci yurtlarının dört bir yanına yaydı. Üniversite bunun için satın aldığı tam 2300 adet Amazon Echo Dot için de büyük bir satın alım yaparken, her öğrenci odasında bir Amazon Echo Dot bulunacak. Böylece önümüzdeki yıldan itibaren yurtlara yerleşen öğrencilerin odasında her zaman "Hey Alexa" sözcükleriyle aktif hale getirebilecekleri birer akıllı sesli asistan olacak.

Üniversite Alexa'yı özel olarak programladı

Her biri internete bağlı olacak Amazon Echo Dot ile öğrenciler hali hazırda sesli asistanın kendi yeteneklerinde yaralanmasının yanı sıra bir de üniversitesinin geliştirdiği komutlarla da konuşabilecek. Bunun için üniversite yaptığı çalışmayla birlikte Echo Dot'larındaki Alexa'ya özel geliştirmeler yapmış durumda. Böylece üniversitedeki öğrencilerin Alexa ile konuşurken üniversite ile ilgili de soru sorabilir hale gelmesi sağlanmış. Üniversite ilk etapta okulla ilgili 100 soruyu sisteme yüklemiş. Böylece öğrenciler, "Bugün kütüphane kaçta kapanıyor?", "Öğrenci işleri binası nerede?" gibi soruları Amazon Echo Dot'a sorabiliyor.

Açıklamalara göre üniversite Alexa'daki geliştirmelerini sürdürecek. Böylece öğrenciler Amazon Echo Dot ile daha çok iletişime geçebilecek ve etkileşim sağlayacak. Üniversite planları kapsamında okuldaki spor etkinliklerini, konserleri, kampüse gelen konuşmacıları, öğrenci kulübü etkinliklerini ve öğrenci hayatını etkileyen bir takım yenilikleri Alexa aracılığıyla duyuracak. Geçtiğimiz yıl da Arizona State Üniversitesi 1600 adet Amazo Echo Dot satın almış ve mühendislik öğrencilerinin kullanımına sunmuştu. Okulun mühendislik öğrencileri ise Alexa ile nasıl geliştirme yapabilecekleri konusunda tecrübe edinmişti.

Üniversite yaptığı çok da devasa olmayan bir gelişme ve teknoloji satın almasıyla birlikte öğrencilerine de inovatif bir çözüm sunuyor, bu da okulun hem imajı açısından hem de tanıtımı açısıdan büyük bir avantaj kalemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şunu da belirtmekte fayda var ki üniversite yaptığı açıklamada öğrencilerin gizlilik ya da dinlenme konusundaki bir çekinceleri olursa, Echo Dot'ları yurt odalarından kaldırmalarının mümkün olduğunu da belirtiyor. Kısacası odalarında Echo Dot bulunmasını tercih etmeyecek öğrenciler bu isteklerini üniversite yönetimine bildirebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.