Volt Lines, Hedef Filo ve Dubai menşeili VC MEVP'den 2 milyon TL yatırım aldı

Volt Lines, Hedef Filo ve Dubai menşeili VC MEVP'den 2 milyon TL yatırım aldı

Volt Lines, Ömer Erkmen ve Ali Çebi'nin de melek yatırımcı olarak katılımıyla, Hedef Filo ve Dubai merkezli VC MEVP'den 2 milyon TL yatırım aldı. Böylelikle, 10 ay önce faaliyete başlayan Volt Lines'ın toplam sermayesi de 2,4 milyon TL'ye çıkmış oldu.

Volt Lines'ın 2 milyon TL kazandığı yatırım turu aslında 2018 mayıs ayında kapandı. Fakat şirketin önümüzdeki birkaç hafta içinde başka bir finansman turunu kapatması da bekleniyor. Yeni yatırım turu, Volt Lines'ın satış ekibini üç katına çıkarmasına, operasyonları büyütmeye, AR-GE ve teknolojiye daha fazla yatırım yapmasına olanak sağlayacak.

Volt Lines, üye şirketlere paylaşımlı servis hizmeti sunan bir girişim. Bu kapsamda servis şirketleri ile yapılan yıllık rota bazlı anlaşmalar yerine, koltuk bazlı anlaşmalar yapılıyor ve 100 çalışanı olan bir şirkete aylık abonelik sistemiyle 100 adet koltuk satıyor. Volt Lines servis araçları aynı bölgedeki, özellikle aynı plazadaki şirketlerle paylaşılıyor ve firmalar da bu paylaşımdan dolayı hatırı sayılır miktarda tasarruf sağlayabiliyorlar.

Yatırımcı şirketlerden VC MEVP ise MENA bölgesindeki en büyük girişim sermayesi şirketlerinden biri. Şirket şu anda, bölgesel teknoloji odaklı girişim sermayesi fonlarını, yönetim altındaki varlıklarda 220 milyon dolar ve diğer 100 milyon dolarlık ortak yatırımlarla yönetiyor. 23 yatırım uzmanından oluşan MEVP ekibi bugüne kadar, MENA ve Türkiye genelinde 40'ın üzerinde portföy şirketine yatırım yaptı.

Hedef Filo ise Türkiye'nin önemli kurumsal araç kiralama şirketlerinden biri olarak hizmet veriyor. Bu yatırımın Hedef Filo'nun ilk CVC (Kurumsal Girişim Sermayesi) yatırımı olduğunu da söylemek mümkün. Bu yatırım turunda Ömer Erkmen ve Ali Çebi de melek yatırımcılar oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.