Facebook'tan ayrılacağını açıklayan Jan Koum ofise gitmeye devam ederek 450 milyon dolar alacak

Her ay ofise giderek 450 milyon dolar değerindeki Facebook hisselerini tahsil etme hakkına kavuşacak Jan Koum, şimdiye kadar 7 milyar dolarlık Facebook hissesi sattı.
Facebook'tan ayrılacağını açıklayan Jan Koum ofise gitmeye devam ederek 450 milyon dolar alacak

Mayıs ayında Facebook'tan ayrılacağını duyuran Jan Koum, WhatsApp satın alma anlaşmasında yer alan bir madde nedeniyle ofise ayda bir gitmeye devam ediyor. Her ay ofise giderek 450 milyon dolar değerindeki Facebook hisselerini tahsil etme hakkına kavuşacak Jan Koum, şimdiye kadar 7 milyar dolarlık Facebook hissesi sattı.

Hatırlarsanız Koum, 2014 yılında şirketi WhatsApp'ı 19 milyar dolara Facebook'a satmıştı. Silikon Vadisi'ndeki kıdemli yöneticilerin hiçbir şey yapmadan sadece yatırımları üzerinden para kazanması aslında sıkça rastlanan bir durum. Genellikle büyük teknoloji şirketlerinde çalışan girişimci ve mühendisler, hisselerinin çeyrekler arası ya da yıllık farklarını tahsil edene kadar resmi anlamda çalışan olarak sınıflandırılıyor.

Bir birleşme sonrasında ise hisse pirimleri genel olarak 4 yıl içinde dağıtılıyor. İlk üç yıl boyunca çalışmak durumda olan hissedarlar, dördüncü yıl dönümünde hisselerinin tamamına kavuşuyor. Koum'un dördüncü yılı ise tam olarak Kasım ayında doluyor. İşte bu nedenle Koum, Temmuz ortasında işe alma kontratının gerekliliklerini yerine getirmek adına Facebook'un ofisinde boy göstermek durumunda.

Üstelik Koum'un Kasım'a kadar iki gün daha şirkete şirkete gitmesi gerekiyor. Ağustos ve Kasım aylarında tekrar kampüse adım atacak olan Koum'un, ayrılık mesajında belirttiği gibi Porsche alıp frizbi oynamasına sayılı günler kaldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.