Otonom sürüş özellikli e-scooter paylaşım servisi: Scootbee

Otonom sürüş özellikli e-scooter paylaşım servisi: Scootbee

Seviye 4 ve Seviye 5 otonom araçlar henüz yollardaki yerini almadı. Otomobil dünyası, otonom araç teknolojilerini  büyük bir rekabet ile benimsemeye dursun, e-scooter dünyası bu teknolojiye daha yumuşak bir geçiş yapacak gibi görünüyor. Son yıllarda paylaşım ekosisteminde konumunu giderek ağırlaştıran e-scooter paylaşım hizmetlerine bir yeni isim daha katılmaya hazırlanıyor: Scootbee

Adıyla aynı ismi alan Singapurlu girişim Scootbee tarafından hayata geçirilecek e-scooterlar, otonom sürüş fonksiyonu ile "Robo-Scooter" kullanan bir elektrikli scooter paylaşım servisi olmayı hedefliyor. Kullanıcılar telefona indirilen uygulama ile kullanıma hazır olan Scootbee'yi, taksi çağırır gibi bulunduğu yere çağırabiliyorlar. Videoda da görebileceğiniz üzere otonom scooter, kendi kendine sürüş fonksiyona sahip. Kullanıcının ayağına gelen robot e-scooterın kilidi cep telefonu ile açılabiliyor. Sonrasında ise normal bir elektrikli scooter gibi kullanılabilir.

"Scootbee" nin en büyük özelliği, istenilen noktaya varıldıktan sonra alanı yine otomatik olarak terk etmesi.  Robot scooter otomatik olarak bir sonraki kullanıcıya geçiyor. Kalan pil gücü yetersizse, ayrıca servis portuna geri dönüyor.

Scootbee, kendisi de dediği gibi 'hareketlilik' kavramını yeniden tanımlıyor. Şu anda pazarın baskın iki isme Lime ve Bird'e yenilikçi bir rakip mi geliyor dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.