LetGo, 1,5 milyar dolar değerleme ile 500 milyon dolar yatırım aldı

LetGo'nun 500 milyon dolarla döndüğü yatırım turunun destekçileri Naspers, Accel, Insight Venture Partners, New Enterprise Associates, 14W, Eight Roads Ventures, Mangrove Capital Partners ve FJ Labs oldu.
LetGo, 1,5 milyar dolar değerleme ile 500 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el ürün alım-satım platformu LetGo'ya yeni eklenen, yapay zeka destekli listeleme özelliği Reveal ile ülkemizde de aktif edilen video ilan özelliğinden geçtiğimiz haftalarda size bahsetmiştik. LetGo, şimdi de yeni bir yatırım haberiyle karşımıza çıkıyor. Şirket, Naspers'tan 500 milyon dolarlık yatırım aldı.

LetGo'nun 500 milyon dolarla döndüğü yatırım turunun diğer destekçileri ise Accel, Insight Venture Partners, New Enterprise Associates, 14W, Eight Roads Ventures, Mangrove Capital Partners ve FJ Labs oldu. Tam olarak açıklanmasa da şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre LetGo'nun değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 1,5 milyar dolara çıkmış oldu.

Globalde eBay, Craigslist, OfferUp; Türkiye'de ise Sahibinden.com gibi bir rakibe sahip olan LetGo'da bugüne kadar 100 milyondan fazla indirilme ve 400 milyondan fazla ilan listeleme sayısı bulunuyor. LetGo için aylık listeleme sayısı ise yılın başından günümüze yüzde 65 artış gösterdi. Platformda yer alan ilanlarla ilgili olarak günlük ortalama 13 milyon mesaj gönderiliyor. LetGo kurulduğundan bu yana sistem üzerinden 6 milyardan fazla mesaj gönderildi.

LetGo kurucularından Alec Gorenford, aldıkları yatırımlardan dolayı mutlu olduklarını, bu yatırımlarla birlikte yeni ürünlerini geliştireceklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.