Lime'dan sonra Bird de e-scooter paylaşımı ile Avrupa'ya açılıyor

Lime'dan sonra Bird de e-scooter paylaşımı ile Avrupa'ya açılıyor

Aldığı yatırımların ardından geçtiğimiz günlerde değerlemesi 2 milyar dolara ulaşan elektrikli scooter paylaşım girişimi Bird, ABD'nin sınırları dışında hizmet vermeye başlıyor. Uluslararası pazara adım atan Bird'ün hedeflediği iki pazar olan Fransa'nın başkenti Paris ve İsrail'in başkenti Tel Aviv´de pilot uygulamalar başladı.

San Fracisco merkezli Bird, insanların otomobil seyahatlerini azaltarak, karbondioksit salınımını ve büyük şehirlerde trafiği azaltmayı hedefliyor. Şirketin uluslararası pazara girmesinde büyük rol üstlenen Patrick Studener de pilot uygulamadan oldukça memnun görünüyor. Studener'a göre  Tel-Aviv'de hali hazırda binlerce kişinin e-scooter'ları kullanmaları da Bird'i benimsemelerinde büyük bir fayda sağlayacak. Tel Aviv Üniversitesi'nde kullanıma başlanacak e-scooter'lar, ardından kentin havalanında kullanılacak. Bird'ün Paris'te de ilk etapta kentin 1., 2. ve 3. bölgelerinde kullanılması bekleniyor.

2017'de kurulan girişim, şu anda ABD genelinde 30'dan fazla şehirde hizmet veriyor. Bird, çevreye dost bir ürün olmasının yanı sıra uygun fiyat stratejisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdilik 1000 scooter'ın faaliyet göstereceği Paris'te Bird'ü kullanmak için kullanıcılar 1 euro ödeyecek. Kullanılan her dakika başına ise 15 cent ödemeleri gerekecek.

Bu arada girişim, aldığı yatırımlarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Girişimin arkasında Sequoia Capital, Index Ventures gibi önemli yatırımcılar var. Bu arada Bird, Avrupa pazarına giren ilk e-scooter paylaşım hizmeti değil. En yakın rakibi Lime geçtiğimiz Haziran ayında scooterlarını Paris'e taşımıştı. Öte yandan Uber ve Google'dan toplam 350 milyon dolar yatırım alan girişim, Uber ile de stratejik bir iş ortağı olarak birlikte çalışacaklarını açıklamıştı.

E-Scooter girişimleri arasındaki rekabet,  kullanıcı açısından oldukça olumlu bir durum olarak karşılanabilir. Diğer taraftan trafiğin yoğun olduğu, e-scooter kullanımına uygun kalabalık şehirlerde de e-scooter'lar kentlerin taşımacılık sorunlarını çözmede de devrim yaratabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.