Felicis Ventures'tan 270 milyon dolarlık yeni fon

Felicis Ventures'tan 270 milyon dolarlık yeni fon

Günümüzün önemli yatırımcılarından Aydın Şenkut‘un kurucusu olduğu Felicis Ventures yeni fonunu kapattı. Hatırlatmak gerekirse 2016 yılında 200 milyon dolarlık bir yatırım fonu ile karşımıza çıkan Felicis Ventures'ı sizlere aktarmıştık. 6. fonu ile karşımıza çıkan Felicis Ventures'ın yeni fonunun büyüklüğü ise 270 milyon dolar.

270 milyon dolarlık yatırım fonunun Felicis Ventures'ın en büyük fonu olma özelliğini taşıdığını da ekleyelim. Yatırım fonunun haricinde önemli bir işe alım yaptığını da duyuran Felicis Ventures, Kabbage'den Victoria Treyger'ı 4. partner olarak ekibe dahil ettiğini duyurdu.

Webrazzi okuyucularının yakında tanıdığı eski bir Google çalışanı olan Aydın Şenkut tarafından 2006 yılında kurulan Felicis Ventures, yatırım hayatına tohum yatırımları yaparak başladı. Fakat ilerleyen dönemlerde daha çeşitli yatırımlar yapmaya başlayan Felicis Ventures, geçtiğimiz hafta Guild Education'ın 40 milyon dolarlık seri C yatırım turuna da liderlik etti.

Felicis Ventures'ın süreç içinde önemli çıkış yaptığını da hatırlatalım. Bu çıkış içinde Utah merkezli Pluralsight ve Avrupa merkezli fintech Adyen da bulunuyor. 2018 yılında pek çok önemli yatırıma imza atan Felicis Ventures, sınır ötesi pazarlara ulaşmak yaptığı çalışmaları iki katına çıkaracağını da açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.