Google oyun işine girmek için Sony'den Richard Marks'ı bünyesine kattı

Google oyun işine girmek için Sony'den Richard Marks'ı bünyesine kattı

Google, Sony'nin PlayStation VR biriminin önemli mühendislerinden olan Richard Marks'ı bünyesine kattı. Sony'nin PlayStation bölümünde kıdemli araştırma mühendisi olarak çalışan Richard Marks, PlayStation VR ve PlayStation Move kontolcülerinin geliştirilmesine önemli rol oynuyor.

Richard Marks'ın Google'a katılması şirketin sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik veya oyun temelli projeler üzerinde çalıştığının en büyük kanıtlarından biri olarak görülüyor. Google'ın geçtiğimiz aylarda da ekibine önemi isimleri kattığını da hatırlatalım. Ocak ayında yine Sony'den Phil Harrison ve Jack Buser'ı ekibine katan Google, Microsoft'un Xbox biriminden de Greg Canessa'yı ekibe katmıştı.

Kod adı Yeti!

Parçaları birleştirdiğimizde Google'ın sanal gerçeklik destekli bir oyun konsolu üzerinde çalıştığını söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Ortaya çıkan bir başka bilgi ise Google'ın bir stream servisi üzerinde çalıştığı. Chromecast mantığı ile çalışacak olan ve oyunları stream etmesi beklenen servisin kod adı ise Yeti.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama da yayınlayan Google, Richard Marks'ın Google'a katılmış olmasından dolayı çok mutlu olduklarını paylaştı. Henüz Richard Marks hangi konu üzerinde çalışacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, Google'ın oyun projeleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.