Google'ın Amazon Echo Show rakibi ilk akıllı ekranı satışa sunuldu

Google'ın Amazon Echo Show rakibi ilk akıllı ekranı satışa sunuldu

İlk olarak geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen CES etkinliğinde akıllı ekranlar ile ilgili çalışmalar yaptığını duyuran Google, Mayıs ayında düzenlediği Google I/O 2018'de ise Lenovo tarafından üretilen ilk akıllı ekranı olan Lenovo Smart Display tanıtmıştı. Yaklaşık 2 aylık sürenin ardından Lenovo Smart Display satışa sunuldu.

İki farklı versiyon ile geliyor

Amazon tarafından üretilen Alexa destekli akıllı ekran Amazon Echo Show'a rakip olarak geliştirilen Lenovo Smart Display, üzerinde 8 inçlik dokunmatik bir ekran bulunduruyor. 200 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulan akıllı ekran, Lenovo tarafından üretilmiş olsa da Google servisleri ile donatılmış durumda.

Ayrıca Lenovo Smart Display modelinin 10 inçlik ve 250 dolar fiyat etiketine sahip olan başka bir versiyonu daha olacağını ve bu modelin önümüzdeki dönemlerde satışa sunulacağını da ekleyelim. 10 inç büyüklüğündeki modelin 3 aylık YouTube Premium hediyesi ile birlikte satışa sunulacağını da belirtelim.

Akıllı bir ekran olmanın yanı sıra Google Asistan desteği sayesinde akıllı hoparlör ve masaüstü asistan gibi hizmet verebilecek de olan Lenovo Smart Display, YouTube'dan video izleme, haberleri takip etme, Google Duo üzerinden görüntülü görüşme yapma, müzik ve podcast dinleme gibi pek çok özellik sunuyor.

Lenovo tarafından üretilen Lenovo Smart Display'i Amazon Echo Show ve Spot modellerinden ayıran en önemli avantajı ise şüphesiz YouTube. Hatırlatmak gerekirse Amazon tarafından üretilen akıllı ekranlarda YouTube desteği bulunmuyor. Son olarak önümüzdeki dönemlerde Lenovo'nun haricinde JBL ve LG'nin de Google ile birlikte akıllı ekranlar üreteceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.