Microsoft uygun fiyatlı Xbox modeli üzerinde çalışıyor

Microsoft uygun fiyatlı Xbox modeli üzerinde çalışıyor

Microsoft, bulut tabanlı bir oyun sistemi geliştirdiğini geçtiğimiz ay düzenlenen E3 fuarında duyurmuştu. Bugün ortaya çıkan bir rapora göre Microsoft'un bir sonraki jenerasyon Xbox'ının önemli bir parçası olması beklenen bulut tabanlı bir oyun sisteminin adının Scarlett Cloud olacağı ortaya çıktı.

İki farklı model olacak

Thurrott.com'un paylaştığı bilgilere göre bir sonraki Xbox jenerasyonu iki farklı modelden oluşacak. Gelen bilgilere göre ilk model Xbox One ailesinin devamı niteliğinde olacak. İkinci model ise alıştığımız konsol deneyiminden farklı olarak oyunlarını Scarlett Cloud üzerinden oynatacak.

Scarlett Cloud platformunu kullanacak olan Xbox modeli oyunları sadece stream edecek. Bunun için de konsolun herhangi bir yüksek performanslı donanıma ihtiyacı bulunmuyor. Tam da bu nedenle Scarlett Cloud platformunu kullanacak olan modelin uygun bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkması bekleniyor.

Scarlett Cloud platformunun büyük bir ihtimalle Microsoft'un Azure bulut servisini kullanacağı da gelen bilgiler arasında. Oyunların büyük bir bölümünü stream edecek olsa da uygun fiyatlı konsol içinde bir işlem gücü olacak. Oyunların büyük bir kısmı stream edilecekken bir kısmı ise konsol içinde lokal olarak oynatılacak. Microsoft'un yeni nesil Xbox modelleri ile ilgili bilgiler ulaştıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.