Tesla, kârlılığa ulaşabilmek için tedarikçilerden geri ödeme talep ediyor

Tesla, kârlılığa ulaşabilmek için tedarikçilerden geri ödeme talep ediyor

Tesla, ani bir hareketle bazı tedarikçilerden, geçmişte yapılan işler de dahil olmak üzere 2016'dan bu yana onlara ödedikleri paranın bir kısmını iade etmelerini istedi. Şirket, bu yöntemle kârlılığını artırmayı planlıyor.

Tesla'nın geçtiğimiz hafta bir tedarikçiye gönderdiği notu inceleyen The Wall Street Journal gazetesine göre, elektrikli otomobil üreticisi, tedarikçilere kârlılığa ulaşmasına yardımcı olmak için geri ödeme talebinde bulunduğunu belirtti.

Tesla'nın, gelecekteki işlere yönelik fiyatların düşürülmesinin aksine, tedarikçilerden kârlılık elde etmesine yardımcı olmak için geri ödeme yapması isteniyorsa, şirketin nakit akışlarına ilişkin endişeleri olduğunu söylemek mümkün. Eğer ödeme talepleri gerçekleşirse Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın daha önceki güvencelerine rağmen şirketin nakit akışıyla ilgili duyduğu endişeleri ortadan kaldıracak. Kısacası Tesla, amacına ulaşabilirse bu yılın üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde kâr elde edebilecek.

The Wall Street Journal gazetesine göre, Tesla'nın küresel tedarik yöneticilerinden biri tarafından gönderilen not, şirketin 2016'dan bu yana ödemelerinin “anlamlı” bir kısmını geri talep ettiğini söyledi. Tesla bunu sadece Tesla'nın operasyonları için değil, aynı zamanda bir yatırım olarak da tanımladı. Eğer geri ödemeler gerçekleşirse şirketin uzun vadeli büyümesinde, tedarikçilerine de fayda sağlayacak.

Tesla ise The Wall Street Journal gazetesine, yazdığı not hakkında yorum yapmayı reddetti.

Ayrıca şirketin, Model 3 için aylar süren üretim gecikmelerinden sonra, Tesla'nın kısa bir süre önce önemli bir dönüm noktasına ulaştığını ve bu ayın başlarında araç için haftalık 5 binlik üretim hedefini gerçekleştirdiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.