Netflix, yeni tasarımıyla TV'de kullanımı daha kolay hale getiriyor

Netflix, yeni tasarımıyla TV'de kullanımı daha kolay hale getiriyor

Her ne kadar Netflix, dijital yayıncılık konusunda öncü isimlerden biri olmuş olsa da platformun pek sık güncellenmeyen tasarımı kullanıcıyı kimi zaman zor durumda bırakabiliyor. Mobil tarafında olma da web üzerinden ya da TV'de Netflix izlediğimiz zaman bu konuda sıkıntılar yaşayabiliyoruz.

Fakat Netflix, TV'de platformun kullanımını kolaylaştıran yenilikler yaptığını açıkladı. Yeni tasarımla kategorileri bulmak kolaylaşırken, kullanıcılar da vakit kaybetmeden izlemek istediklerine daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Yenilenen görünüm, bugün Netflix'in oyun konsolları, set üstü kutuları, yerleşik akıllı TV uygulamaları ve benzeri uygulamalar için aktif edilmiş olacak.

Netflix'in bu konuda yaptığı en büyük yenilik, sol tarafta çıkan menü kısmı oldu. Menü kısmında Arama, Ana Sayfa, Diziler (TV şovları), Filmler, Listem ve Yeni Çıkanlar gibi bölümler bulunuyor. Fakat menüde, kullanıcıların büyük çoğunluğunun beklediği "Netflix'ten yakında ayrılacak içerikler" diye bir bölüm bulunmuyor. Netflix'in tasarımı, YouTube'un TV tabanlı uygulamaları için kullandığı kenar çubuğuna benziyor ve kullanımı kolay, gözü yormayan koyu gri renge sahip. Kenar çubuğu, kullanıcıların istedikleri içeriklere ulaşmasını çok daha kolay hale getiriyor.

Listem kategorisi için ayrılmış alana ulaşımın kenar çubuğu ile gerçekleşiyor olması da kullanıcılar için ciddi bir avantaj diyebiliriz. Çünkü geçmiş tasarımda kullanıcılar, kendilerine özel sayfalarına ulaşma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyordu.

Netflix'in İnovasyon Müdürü Stephen Garcia, ekibin kullanıcılardan gelen geri bildirimlerle sürekli kendini yenilemeye devam ettiğini belirtirken, kullanıcıların daha kolay bir şekilde yayın izlemeleri için çalıştıklarını söyledi.

Bakalım yeni tasarım, TV'nin ötesine geçip Netflix'in diğer uygulamalarında da aktif edilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.