Amazon, Prime Day ile tarihinin satış rekorunun kırdı

Amazon, Prime Day ile tarihinin satış rekorunun kırdı

2018'nin sonunda ABD'de e-ticaretin yarısını ele geçirmesi beklenen Amazon, tarihi bir etkinlik günü yaşadı. Amazon Prime üyelerine özel yapılan Prime Day'de, üyeler küreselde 100 milyondan fazla ürün satın aldılar. E-ticaret devine göre bu satış miktarı, önemli alış-veriş günleri olarak sayılan Black Friday ve Cyber Monday'i de geride bıraktı.

36 saat süren Prime Day etkinliği, bir alışveriş şöleninden öte küresel bir festival olarak gerçekleştirildi aslında. Tarihindeki en büyük etkinliklerden birini de gerçekleştiren şirket, Amazon Music ile  New York'ta Amerikan popunun ünlü isimleri ile özel bir konserler düzenledi. Tokyo, Los Angeles, Milan ise kutlamaların yapıldığı başka kentler olarak Prime Day gününde katılımcılarına deneyimler yaşattı. Yine Echo cihazlarının ön planda olduğu etkinlikler de gözlerden kaçmadı.

36 saatte 1 milyar dolar

Videodan da anlaşılacağı üzere kullanıcısının ne istediğini ondan daha iyi bilen Amazon, adeta Amazon Prime üyelerini hipnotize etmiş. Üyelerine özel ürün satışları ve dağıtım kanalları sunan Amazon, etkinlikle küçük ve orta çaplı şirketlerin de yüzünü güldürmüşe benziyor. Zira Amazon üzerinden tüketici ile buluşan bu şirketlerin 36 saat içinde toplam 1 milyar dolar gelir elde ettiği Amazon'un paylaştığı bilgiler arasında.

Öte yandan, satışların tipik bir günden yüzde 400'den fazla artış göstermesi, seçili ürünlerin normal bir günden daha fazla satılması ve ürün lansmanlarını Prime Day'de yaparak, günü bir kaldıraç olarak kullanmaları da işletmecilerin bu durumdan yaşadıkları memnuniyetin güçlü kanıtları.

Satış hacmi ve karının yanı sıra, etkinliğe bu sene 4 yeni ülkede yaşayan tüketicilerin de katılabilmesi Amazon'da yaşanan diğer bir ilk. Avustralya, Singapur, Hollanda ve Lüksemburg'daki üyeler bu sene ilk kez Amazon Prime Day'e dahil olabildiler. Öte yandan üyelerin satın aldıkları ürünlerin de yine ülkelere göre de değişiklik gösterdiğini görüyoruz. En fazla alışverişin yapıldığı ülke ABD'de çok amaçlı kullanılan bir mutfak aleti, DNA testi ve su filtresi satışta rekor kırarken, Singapur'da Coca Cola, oyun hamuru, Japonya'da deterjan gibi farklı ürün kategorilerinin çok satılan ürünler olduğu gözlemleniyor.

16 Temmuz'da başlayan ve 36 saat süren Amazon Prime Day'e dünya genelinde 16 ülkeden üyelerin katıldığını da paylaşalım. Her zaman Prime üye sayını söylemekte ketum davranan Amazon, geçtiğimiz aylarda ilk kez konuya yönelik açıklama yapmıştı. Şirket CEO'su Jeff Bezos'un paylaştığı bir bilgilendirme mektubunda 13 yıldır sundukları hizmetten küreselde 100 milyon kişinin yararlandığı bilgisi yer almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.