Lokasyon bazlı ortam paylaşma uygulaması: Aura

Lokasyon bazlı ortam paylaşma uygulaması: Aura

Başlığımızın kulağınıza oldukça ilginç geldiğinin farkındayım fakat Aura uygulaması tam da başlıkta yazdığımız gibi Lokasyon bazlı bir ortam paylaşma servisi olarak çalışıyor. Kullanıcıların gittikleri yerlerdeki atmosferi lokasyon bazlı olarak paylaştığı ve diğer kullanıcıların yaptıkları paylaşımları görerek çevrelerinde neler olduğunu, diğer kullanıcıların nerelere gittiklerini ve mekanların atmosferlerini nasıl oldukları gibi sorulara cevap bulabildikleri bir platform.

Android platformu için de gelecek

Emir Nohutçu ve Emre Demirhan tarafından kurulan Aura, şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Yaklaşık 10 ay içinde geliştirilen uygulama şu an için sadece iOS platformu için ücretsiz olarak mevcut. Fakat Aura uygulamasının önümüzdeki 5-6 ay içinde Android platformu için sunulacağını da ekleyelim.

Eskiden beri alışılagelmiş yer bildirimi düzenini görsel içeriklerle birleştirip organize ederek sadece vakit geçirilen bir uygulama olmakla kalmayıp kullanıcılarının sosyal hayatına bir faydada bulunmak isteyen Aura, günümüzün yazı tabanlı yer bildirimi özelliklerini görselleştirerek sosyal etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Kısacası görsel bir deneyim sunan yer bildirimi uygulaması olarak hizmet veren Aura, kolay kullanımı ile dikkatleri çekiyor. Temelde yer bildirimi yapan tüm uygulama ve platformlar ile rakip olan Auro, 11 şehir ve 8 ülkede beta testlerini gerçekleştirdi.

Hem mekanların atmosferleriyle ilgili görsel bilgi sunmayı, hem de basit arayüzleri ile etkileşimli sosyal bir platform kurmayı hedefleyen Aura, bunları gerçekleştirirken bir topluluk yaratarak kullanıcıların sosyal hayatına faydada bulunabilecek bir hizmet olmayı da planlıyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Aura, reklamlara dayalı bir gelir modeline sahip. Dilerseniz Auro uygulamasını iOS için ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.