Waymo teknolojilerini kullanan Jaguar I-Pace testlere başladı

Waymo teknolojilerini kullanan Jaguar I-Pace testlere başladı

Geçtiğimiz Mart ayının ilk günlerinde tanıtılan Jaguar‘ın ilk tamamen elektrikli otomobili olan I-PACE'den sizlere bahsetmiştik. Jaguar‘ın Tesla Model X rakibi olarak karşımıza çıkan Jaguar I-Pace, bugün sürücüsüz otomobil teknolojilerine odaklanan Waymo iş birliği ile karşımıza çıktı.

San Francisco yollarında testlere başladı

Hatırlatmak gerekirse Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'e bağlı olan Waymo, sürücüsüz otomobil teknolojileri üretiyor. Bugün karşımıza çıkan görsellerde ise Waymo logosuna sahip olan bir Jaguar I-Pace'in San Francisco yollarında test sürüşlerine başladığını görüyoruz.

Waymo'nun farklı otomobillerle ABD'denin pek çok şehrinde sürücüsüz otomobil testleri gerçekleştirdiğini de hatırlatalım. Fakat test sürüşlerine başlayan Jaguar I-Pace, henüz sürücüsüz olarak test edilmiyor. Gelen bilgilere göre Waymo şu an sadece otomobilin performansını ve dayanıklılığını ölçüyor.

Yapılan testler sonucunda elde edilen bilgilerle birlikte Jaguar I-Pace, Waymo'nun sürücüsüz otomobil teknolojileri ile donatılacak. Waymo'nun geçtiğimiz Mart ayında sürücüsüz otomobiller üretmek için  Jaguar ile bir partnerlik anlaşması yaptığını da ekleyelim. Yapılan anlaşmaya göre Jaguar I-Pace, Waymo'nun 2020 yılında karşımıza çıkması beklenen sürücüsüz otomobil filosunun üyelerinden biri olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.