İnteraktif videolar ve atölyeler ile yaratıcılığı destekleyen platform: Craftsy

İnteraktif videolar ve atölyeler ile yaratıcılığı destekleyen platform: Craftsy

Gelişen teknoloji, hayatımızın her alanında etki etmeye devam ediyor. Çok değil, 5-10 yıl önce resim, dikiş, yemek vb. kursları büyük rağbet görüyordu. İlerleyen teknolojinin günümüze olan etkisi, bu alanda da değişikliklerin önünü açmış oldu.

Apple'ın 2017'de en çok indirilen uygulamalarından biri olan Craftsy de örgü, kapitone, çizim, pasta süsleme gibi birçok alanda online eğitimlerin verildiği bir platform. Craftsy'nin yeni bir uygulama olmadığını, ilk olarak 2010 yılında hayata geçirildiğini de bu noktada belirtmemiz gerekiyor. Sympoz Inc. tarafından 2011'de piyasaya sürülen uygulama, 10 Mayıs 2017'de NBCUniversal tarafından satın alındı.

Uygulamayı kullanmak gerçekten çok basit. Uygulama marketinden telefonunuza indirdiğiniz Craftsy'nin içinde gezinti yapmak için herhangi bir profil oluşturmanız gerekmiyor. İstediğiniz kategoriye anında ulaşabiliyorsunuz. Ama herhangi bir paylaşım yapmak veya sınıflara katılmak isterseniz uygulamanın altında bulunan "Account" kısmından ister Facebook, isterseniz e-posta adresinizle giriş yapabiliyorsunuz. Akabinde karşınıza kategoriler bölümü çıkıyor. Merak ettiğiniz kategoriye tıkladığınızda da ona ait ücretli ve ücretsiz dersleri ayrı bölümlerde görüyorsunuz.

Craftsy'deki ders fiyatlarına dolar olarak baktığımızda uygun olsa da ülkemizdeki döviz kuru bu fiyatları bir hayli artırıyor. Para vermeyi tercih etmeyenler de ücretsiz derslerden yararlanabiliyor. Uygulamanın belki de en kötü yanı Türkçe dil seçeneğinin olmaması. Kısacası herhangi bir eğitimi İngilizce olarak izleme/dinlemek zorunda kalıyorsunuz.

Eksilerinin yanında birçok artısı bulunan uygulamada isterseniz yetkinliğiniz olan bir konuda eğitim de verebiliyorsunuz. Bunu yapabilmek için yine Account kısmından "My Projects" bölümüne tıklamanız gerekiyor. Bu şekilde projenizi başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz.

Craftsy'i iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.