Audi bağlantılı otomobiller üretmek için Huawei ile anlaştı

Audi bağlantılı otomobiller üretmek için Huawei ile anlaştı

Geçtiğimiz dönemlerde Android işletim sistemine sahip otomobiller üreteceğini ve yapay zeka teknolojisini kullanmak için Nvidia ile çalışacağını duyuran Almanya merkezli otomotiv firması Audi, yeni bir anlaşma ile karşımıza çıktı. Sürücüsüz otomobil çalışmalarını hızlandırmak isteyen Audi, bağlantılı otomobiller üretmek için Huawei ile anlaştığını duyurdu.

Anlaşmanın detayları paylaşılmadı

Samsung ve Apple'ın ardından dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi konumunda olan Huawei ile anlaşmaya varan Audi, akıllı otomobil teknolojileri geliştirecek. Özellikle sürücüsüz otomobil teknolojileri ve LTE-V kullanacak bağlantı teknolojileri geliştirecek olan Audi ve Huawei, anlaşmanın finansal detaylarını ise paylaşmadı.

Audi'nin yaptığı açıklamaya göre Huawei ile yapılan anlaşma, Almanya ile Çin arasında yapılan daha büyük bir anlaşmanın parçası. Hem Audi'nin hem de Huawei'in ne gibi teknolojiler üretileceği konusunda herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.

Yapılan anlaşma ile üretilecek teknolojilere sahip olan otomobillerin ilerleyen dönemlerde Huawei'in de merkezi olan Çin'de satışa sunulması bekleniyor. Son olarak yapılan anlaşmaya göre Audi ve Huawei arasındaki çalışmaların önümüzdeki Eylül ayında başlayacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.