Apple'dan yeni güvenlik özelliği: Kısıtlı USB modu

Apple'dan yeni güvenlik özelliği: Kısıtlı USB modu

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından olan Apple, özellikle sunduğu cihazların güvenliği ile ön plana çıkan bir şirket. Sahip olduğu ünvanı korumak için güvenlik alanında önemli çalışmalar yapan Apple, 9 Temmuz tarihinde yayınlanan iOS 11.4.1 güncellemesi ile birlikte kısıtlı USB modu özelliğini kullanıma sundu.

Bildiğiniz gibi iPhone, iPad ve iPod Touch gibi Apple modellerine lightning portu üzerinden bağlanan çeşitli 3. parti USB aksesuarları cihazların şifrelerini tespit etmek için kullanılabiliyor. Kısıtlı USB modu sayesinde tam olarak bu sorunu çözmeyi hedefleyen Apple, kullanıcılarına yeni bir güvenlik seçeneği sunmuş oldu.

Kısacası akıllı telefonunuzun veya tabletinizin daha güvenli olmasını istiyorsanız oldukça kolay bir şekilde kısıtlı USB modu özelliğini kullanabilirsiniz. Ayarlar kısmında bulabileceğiniz USB aksesuarları seçeneği ile kısıtlı USB modu özelliğini aktif edebilirsiniz.

Oldukça basit bir şekilde kullanılan kısıtlı USB modu özelliği iPhone veya iPad'inizin kilidinin 1 saat boyunca açılmadığı durumlarda devreye giriyor. Cihazların kilidi açılana kadar herhangi bir şekilde veri aktarımı yapılmasına izin vermeyen özellik, cihazların sadece şarj olmasına izin veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.