Apple'dan işitme kaybı yaşayanlar için yeni özellik: Live Listen

Apple'dan işitme kaybı yaşayanlar için yeni özellik: Live Listen

Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2018 etkinliği ile tanıtılan iOS 12 ile pek çok yeni özellik karşımıza çıkmıştı. Bu özelliklerden biri ise özellikle işitme kaybı sorunu ile karşı karşıya kalan kullanıcılar için biçilmiş kaftan olan Live Listen yani Canlı Dinle özelliği.

AirPods ile birlikte çalışıyor

Haziran ayında karşımıza çıkan ve geçtiğimiz günlerde iOS 12 beta kullanıcıları için sunulan Live Listen özelliği sayesinde AirPods'a sahip olan Apple kullanıcıları iPhone'larını bir mikrofon olarak kullanabilecek. İlk olarak 2014 yılında tanıtılan teknoloji iOS 12 ile birlikte Apple'ın kablosuz kulaklıkları olan AirPods ile kullanılmaya başlanacak.

Quartz tarafından paylaşılan bilgilere göre Nick Dawson isimli bir iOS 12 kullanıcısı Live Listen özelliğini başarılı bir şekilde kullandı. Annesinin film izleyebilmesi için iPhone'u televizyonun yakınına koyarak daha verimli bir ses elde eden Dawson, AirPods ve Canlı Dinleme özelliği sayesinde ses seviyesi problemine çözüm sağlamış oldu.

Sunduğu bu özellik sayesinde işitme problemi yaşayan kullanıcılarınının derdine çare olan Apple, iOS işletim sistemi ile AirPods kulaklıklarını entegre bir şekilde kullanarak rakiplerinden çok daha farklı ve işlevsel bir çözüm sunmayı başarmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.