Deliveroo ilk paylaşımlı mutfağını Paris'te açtı

Deliveroo ilk paylaşımlı mutfağını Paris'te açtı

Deliveroo, ilk paylaşımlı mutfağını bugün Fransa'nın Paris şehrinde açtı. Paylaşımlı ofis konsepti ile benzer bir mantığa sahip olan paylaşımlı mutfak, ilk olarak Deliveroo Editions ismi ile geçtiğimiz yıl Londra'da duyurulmuştu.

Paris'in güneyinde yer alan Saint-Ouen bölgesinde bir depoda kurulan Deliveroo'nun paylaşımlı mutfağı, içinde 12 adet mutfak bulunduruyor. Şu ana kadar 8 restoranın paylaşımlı mutfak içinde yer almak için Deliveroo ile anlaşmaya vardığını da ekleyelim.

Deliveroo ile anlaşan restoranlar arasında Blend, Petit Cambodge, Tripletta ve Santosha gibi önemli isimler de yer alıyor. Deliveroo ile anlaşan restoranların ödeme için ise iki seçeneği bulunuyor. Restoranların dilerlerse paylaşımlı mutfak için kira ödeyecek ya da ücretsiz olarak alanı kullanmaya başlayarak sonrasında daha yüksek kullanım bedelleri ödeyecek.

Her iki taraftan da pay alıyor

Paris'teki Deliveroo kullanıcılarının her yemek siparişi için Deliveroo'ye 2,5 euro ödeme yaptığını da hatırlatalım. Fakat sadece 2,5 euroluk bedel ile yetinmeyen Deliveroo, yapılan siparişlerin toplamından da pay alıyor. Kısacası hem kullanıcısından hem de restorandan pay alan Deliveroo, yapılan sipariş bedelinin yüzde 25 ile 30'u arasında bir pay alıyor.

Paylaşımlı mutfağın şehrin her yanında restoranları olmayan markalar için oldukça kullanışlı olduğunu da hatırlatalım. Paylaşımlı mutfak sayesinde restoranlar gönderim yapamadıkları bölgelere de yemek gönderimi yapmaya başlayacak. Bu gönderimler için Deliveroo'nun yüzde kaç pay alacağı ise henüz net değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.