Emre Kurttepeli Mynet'teki ortağı Tiger Global'in hisselerini satın aldı

Emre Kurttepeli Mynet'teki ortağı Tiger Global'in hisselerini satın aldı

Ülkemiz internet ekosisteminden neredeyse başından günümüze kadar başarı ile devam eden nadide örneklerinden Mynet'te Emre Kurttepeli şirketin diğer ortağı Tiger Global Fonu’nun hisselerini aldığını açıkladı. Bu satın alma ile birlikte şirketin tüm hisselerinin sahibi Emre Kurttepeli oldu.

Bu arada belirtelim bu işlem öncesinde Emre Kurttepeli’nin yüzde 51, Tiger Global’in ise yüzde 49’luk hissesi bulunuyordu. Bu satın alma ile ilgili Kurttepeli'nin açıklaması ise yeni servislere sahip bir Mynet oluyor. Mynet’in küresel bir marka olması için çeşitli ve kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kurttepeli, hisse değişimiyle birlikte yeni vizyonlarını hayata geçirmede daha hızlı hareket edeceklerini kaydetti.

Blockchain ve yapay zeka odağında yeni ürün

Geçtiğimiz yıl yeni CEO Bilgen Aldan'la yeni stratejisine adım atan Mynet ilerleyen süreçte blockchain ve yapay zekayı temel alan yeni ürünlerle karşımızda olacak. Bu doğrultuda yeni ekipleri kuran Mynet'in şirketin vizyonu ise “Bireysel müşterilere hizmet eden, global teknoloji şirketi” şeklinde.

Mynet'in güncel rakamlarına bakacak olursak 1999'da kurulan ve neredeyse 20 yaşına girecek olan Mynet her ay ortalama 40 milyona yakın kullanıcıya erişiyor. Bu arada video tarafında ise her ay 100 milyondan fazla video izleniyor.

Insider ve Trendyol'daki hisse satışları ile adeta yıla imzasını atan Emre Kurttepeli'nin Mynet'te tam kontrolü alarak neler yapacağını önümüzdeki süreçte birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.